Από την Ειδομένη ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη, η καμπάνια καθολικής εμβολιαστικής κάλυψης των προσφύγων και μεταναστών υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας, με στόχο να επεκταθεί και στις υπόλοιπες δομές φιλοξενίας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η καμπάνια στην Ειδομένη γίνεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ. Οι εθελοντές γιατροί πραγματοποιούν σχετική ενημέρωση των γονέων και γενικότερα των ενηλίκων για την διαδικασία του εμβολιασμού.

Να σημειωθεί ότι, οι εμβολιασμοί έχουν αρχίσει κατά προτεραιότητα από τα παιδιά έως 15 ετών για νοσήματα, όπως η διφθερίτιδα, ο τέτανος, ο κοκκύτης, η ιλαρά, η ερυθρά, η παρωτίτιδα, η πολιομυελίτιδα, η ηπατίτιδα, ο πνευμονιόκοκκος και η γρίπη.

Ο εμβολιασμός των ενηλίκων επίσης, θα αφορά κατά προτεραιότητα τα παραπάνω νοσήματα καθώς και των νεογνών για την φυματίωση.

Στόχος του υπουργείου είναι η σταδιακή εφαρμογή της καμπάνιας σε όλους τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και των διεθνών οργανισμών.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr