Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πετροπόλεμος και περιορισμένη χρήση χημικών στην Ειδομένη

Πετροπόλεμος και περιορισμένη χρήση χημικών στην Ειδομένη

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην Ειδομένη, όταν ξέσπασε καβγάς ανάμεσα σε πρόσφυγες. Κούρδοι και Αφγανοί άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα μεταξύ τους και παρενέβη η αστυνομία κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην Ειδομένη, όταν ξέσπασε καβγάς ανάμεσα σε πρόσφυγες. Κούρδοι και Αφγανοί άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα μεταξύ τους και παρενέβη η αστυνομία κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Από τον πετροπόλεμο τραυματίστηκε ένας πρόσφυγας, τον οποίο οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρέπεμψαν στο Πολυϊατρείο Πολυκάστρου για ράμματα.

Η ένταση τελικά αποκλιμακώθηκε.

Εν τω μεταξύ, έχουν αναχωρήσει από την Ειδομένη ένα λεωφορείο και ένα βαν για το κέντρο φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια κι ένα ακόμη λεωφορείο για την Πιερία.

Στους 54.347 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Στα νησιά παραμένουν 8.359 άτομα, με τις αφίξεις το τελευταίο 24ωρο να ανέρχονται σε μόλις επτά. Στην Αττική φιλοξενούνται 14.435 άτομα.

Στην κεντρική Ελλάδα οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 1.924 και στη νότια Ελλάδα σε 338. Στην Ειδομένη παραμένουν 9.682 άτομα, ενώ συνολικά οι πρόσφυγες στη βόρεια Ελλάδα ανέρχονται σε 29.291.

Την Τρίτη επαναλήφθηκε η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά προς τα κέντρα φιλοξενίας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τρία λεωφορεία των ΚΤΕΛ με 131 άτομα από τη Συρία αναχώρησαν στις 13:15 από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη δομή φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, όπου βρίσκονται, ήδη, 312 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στο λιμάνι 2.135 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πέτρινη αποθήκη και τον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε1.

Ο κύριος όγκος των προσφύγων από τη Συρία που βρίσκονταν στο λιμάνι του Πειραιά έχει μεταφερθεί στη δομή φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά, όπου διαμένουν περίπου 2.880 άτομα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) από τις αρχές του 2016 έως και τις 8 Μαΐου στην Ελλάδα έχουν φτάσει μέσω θαλάσσης 155.399 άτομα, ενώ για το ίδιο διάστημα οι συνολικές αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη ανέρχονται σε 187.631 μέσω θαλάσσης και σε 4.861 μέσω χερσαίων συνόρων.

Εξάλλου, την περίοδο αυτή 1.357 άτομα έχασαν τη ζωή τους «στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη μέσα από τις διαδρομές της Μεσογείου».

Τέλος, την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου καταγράφηκαν στην Ελλάδα 537 αφίξεις μεταναστών και προσφύγων και στην Ιταλία 2.578 αφίξεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγουν στελέχη του ΔΟΜ στα νησιά, από τους αφιχθέντες κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου το 44% είναι άνδρες, το 22% γυναίκες και το 34% παιδιά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024