Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Audi RS5 2017: Με άγRιεS διαθέσεις

Audi RS5 2017: Με άγRιεS διαθέσεις

Η ισχυρότερη έκφραση της νέας γενιάς του Α5 δίνει μια πρώτη γεύση από την πολλά υποσχόμενη και προπαντός πανίσχυρη όσο και κομψή παρουσία της.

H Audi έχει ήδη οριστικοποιήσει για τις 2 Ιουνίου 2016, την αποκάλυψη του Α5 Coupe το οποίο πιθανότατα θα πραγματοποιήσει την εκθεσιακή του πρεμιέρα στη διεθνή έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας τον Οκτώβριο συνοδευόμενο και από την S έκδοση του.

Αυτό που θα απομείνει όταν όλα αυτά ολοκληρωθούν είναι η προσμονή για την κορυφαία RS5 την οποία και ο φωτογραφικός φακός εντόπισε για πρώτη φορά ως δοκιμαστικό πρωτότυπο στο ιδανικό για το πανίσχυρο αυτό είδος περιβάλλον της πίστας του Nurburgring.

Αν και είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα σε επίπεδο σχεδίασης, η κορυφαία έκδοση του Α5 αναμένεται να ακολουθήσει την συνήθη τακτική της Audi παρουσιάζοντας μια πολεμική εικόνα εντός και εκτός, αλλά κυρίως εντός και συγκεκριμένα κάτω από το καπό όπου αναμένεται να βρεθεί ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος V6 3,0 λίτρων o οποίος με την συνδρομή ενός e-turbo θα προσφέρει ακόμα περισσότερη ισχύ από τους 450 ίππους της μέχρι σήμερα γνωστής αντίστοιχης έκδοσης.

Ο νέος κινητήρας o οποίος θα είναι κοινός με το επίσης επικείμενο νέο RS4 -όπως άλλωστε και τα περισσότερα μηχανικά και μη μέρη του RS5- εκτός από το συμβατικό σύστημα υπερτροφοδότησης θα αξιοποιεί και ένα ηλεκτροκίνητο υπερσυμπιεστή καυσαερίων, αντίστοιχης λογικής με αυτόν που διαθέτει το SQ7 και ο οποίος θα αυξήσει τη διαθέσιμη ισχύ σε τουλάχιστον 480 ίππους, ενισχύοντας παράλληλα και την αποδοτικότητα του μοντέλου.

Τις προδιαγραφές του RS5 αναμένεται να συμπληρώσει η παρουσία του συστήματος quattro σε συνδυασμό με ένα οκτώ σχέσεων αυτόματο κιβώτιο, όπως αυτό που συναντάμε στα RS6, RS7 και S8 σε μια βελτιωμένη εκδοχή καθώς και η συνήθης ευρεία γκάμα αναβαθμίσεων στο πλαίσιο, στο σύστημα διεύθυνσης και πέδησης με την υπογραφή RS.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται στην γκάμα του νέου Α5 ανεξαρτήτως έκδοσης αμαξώματος και ισχύος, η παρουσία όλων των gadgets και τεχνολογικών προδιαγραφών που εισήγαγε στο λεξιλόγιο της Audi το high-tech «tour de force» του νέου Α4.

AUTOMEDIA

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024