Ενημέρωση λογισμικού για 64μπιτα συστήματα με τα Windows 7 δεν επιτρέπει την εκκίνηση σε συστήματα με μητρικές της ASUS. Συγκεκριμένα, το Windows 7 update KB3133977 συνιστάται στους χρήστες, όταν νωρίτερα η λήψη και η εγκατάστασή του ήταν προαιρετική.

Κατά την εκκίνηση του συστήματος, οι μητρικές της ASUS κάνουν ασφαλή εκκίνηση ελέγχοντας εάν το λογισμικό που επιχειρείται να φορτωθεί είναι έγκυρο. Τα Windows 7 δεν υποστηρίζουν το SecureBoot, όμως μόνο μετά το update KB3133977 ο έλεγχος μπορεί να αποτύχει.

Η ASUS συνιστά στους χρήστες να αλλάξουν τις ρυθμίσεις που αφορούν στο UEFI Secure Boot, ώστε να κατορθώσουν να κάνουν boot.

Από το περιβάλλον του UEFI, ο χρήστης πρέπει να μεταβεί στην ενότητα
Advanced Mode Menu->Boot->Secure Boot και να αλλάξει τον τύπο του OS από Windows UEFI mode σε Other OS. Πατώντας F10 η αλλαγή αυτή αποθηκεύεται και το σύστημα κάνει reboot. Μετά την επανεκκίνηση, ο χρήστης καλείται να ελέγξει εάν έγινε η ακόλουθη αλλαγή:

Με τη διαδοχική μετάβαση από το UEFI Advanced Menu->Boot->Secure Boot, η τιμή στο πεδίο “Platform Key (PK) State” πρέπει να είναι “Unloaded” (από Loaded προηγουμένως).

Το σύστημα εκκινείται πλέον κανονικά, σημειώνει ο κατασκευαστής.

Διαβάστε επίσης:

tech.in.gr