
Κοτζιάς: Μένουμε προσηλωμένοι στο όραμα της Ευρώπης
Η Ελλάδα αγωνίζεται για μια Ευρώπη που δεν θα περιορίζεται σε τιμωρητικές πολιτικές αλλά θα αγκαλιάζει τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο μήνυμά του για την Ημέρα της Ευρώπης τη Δευτέρα 9 Μαΐου.
Η Ελλάδα αγωνίζεται για μια Ευρώπη που δεν θα περιορίζεται σε τιμωρητικές πολιτικές αλλά θα αγκαλιάζει τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο μήνυμά του για την Ημέρα της Ευρώπης τη Δευτέρα 9 Μαΐου.
Αναφερόμενος στην μακρά ιστορική διαδρομή της Ενωμένης Ευρώπης, σε
πολιτικό και θεσμικό επίπεδο, μισό και πλέον αιώνα από τη διακήρυξη του
Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν για τη δημιουργία μιας
Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα, ο κ. Κοτζιάς τονίζει ότι η
Ευρώπη σήμερα καλείται να υλοποιήσει το όραμα για ένα καλύτερο μέλλον
για τους πολίτες της, όντας αντιμέτωπη όχι μόνον με σοβαρές οικονομικές
και γεωπολιτικές προκλήσεις, αλλά, κυρίως, με τις αξίες και τις αρχές
στις οποίες βασίστηκε η δημιουργία της.
«Σταθερά προσηλωμένη στο όραμα της Ευρώπης της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, η Ελλάδα, αγωνίστηκε και αγωνίζεται για μια Ευρώπη που δεν θα περιορίζεται σε κυρώσεις και τιμωρητικές πολιτικές, αλλά για μια Ευρώπη όπου θα πρυτανεύουν η δημοκρατία, η θεσμική ισοτιμία, η κοινωνική δικαιοσύνη» τονίζει.
Μια Ελλάδα που «βρέθηκε στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και, επιπρόσθετα, ήρθε αντιμέτωπη με τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ρευμάτων» αναφέρει.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών «χρειάζεται να αποδείξει στην πράξη ότι διαθέτει στρατηγική σκέψη, δημοκρατικό, κοινωνικό και πολιτικό όραμα και γεωπολιτικό σχεδιασμό, έτσι ώστε να μπορεί να επιτελέσει τον παγκόσμιο ρόλο της».
Και επισημαίνει ότι η χώρα μας «με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, αναπτύσσει μια ενεργητική εξωτερική πολιτική, με στόχο την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας» και ότι «ως ένας από τους παλαιότερους εταίρους της Ένωσης, θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες για την εμβάθυνση της ΕΕ, για ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον για όλους τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους πολίτες, για μια Ευρώπη αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και σεβασμού των κρατών-μελών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θρίλερ σε bulk carrier στον Κόλπο του Άντεν: Drone με πυρομαχικό 50 κιλών εξουδετερώθηκε εν πλω σε επιχείρηση 12 ωρών
- Πρωτομαγιά 1994-2026: Η μέρα που ο Θεός της Ταχύτητας, Άιρτον Σένα, έφυγε για την αιωνιότητα (vids, pics)
- Αίγυπτος: Γερμανός τουρίστας πέθανε από δάγκωμα φιδιού στην – Μπήκε μέσα στο παντελόνι του
- «Τη φλόγα του αγώνα κρατάμε ζωντανή» – Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά
- Η «Evita» του Τζέιμι Λόιντ με τη Ρέιτσελ Ζέγκλερ ταξιδεύει στο Μπρόντγουεϊ
- Πρωτομαγιά: Η πρώτη κατάθεση στεφάνων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής από συνδικάτα και φορείς
- Αυστραλία: Επεισόδια έξω από νοσοκομείο που κρατείται 47χρονος για τη δολοφονία 5χρονης
- Τσουκαλάς για Πρωτομαγιά: Η μείωση των ωρών εργασίας μπορεί να γίνει εργαλείο αναδιανομής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442