Οι υπηρεσίες live streaming στην Κίνα γνωρίζουν δόξες και οι Αρχές αποφάσισαν να θέσουν κανόνες σε σειρά ζητημάτων. Για παράδειγμα, όσες και όσοι τρώνε μπανάνα με «σαγηνευτικό τρόπο» θα κόβονται αυτομάτως.

Σύμφωνα με την China Daily, δεν είναι μόνο η μπανάνα που μπαίνει στο στόχαστρο των Αρχών, αφού απαγορεύεται το live streaming με προκλητική ενδυμασία.

Στόχος των κινεζικών αρχών είναι να περιορίσουν την προκλητικότητα και την ανηθικότητα, δεδομένου ότι αυτού του είδους τα sites είναι εξαιρετικά δημοφιλή στη χώρα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπου νεαρές κινέζες (πολλές φορές κάτω των 18) «διασκεδάζουν» το ανδρικό κοινό, τραγουδώντας, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την New Express, το 26% των όσων παρακολουθούν live-streaming είναι κάτω των 18 ετών, ενώ το 60% των όσων φτιάχνουν τέτοια βίντεο είναι κάτω των 22 ετών.

Φυσικά οι νέες οδηγίες για το θέμα της μπανάνας προκάλεσαν ποικίλα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.

«Πώς ακριβώς αποφασίζεται το προκλητικό στην περίπτωση της μπανάνας;» αναρωτιέται κάποιος, ενώ άλλοι ζητούν να μάθουν αν οι άνδρες που τρώνε μπανάνα μπαίνουν στην ίδια κατηγορία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr