Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπαχριστόπουλος: Η κυβέρνηση «έβγαλε στη φόρα» το διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου

Παπαχριστόπουλος: Η κυβέρνηση «έβγαλε στη φόρα» το διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου

Αίσθηση προκάλεσε η «ομολογία» στη Βουλή του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου ότι η κυβέρνηση «έβγαλε στη φόρα» το διάλογο Τόμσεν - Βαλκουλέσκου. Μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του, ο κ. Παπαχριστόπουλος υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν. Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να διερευνηθεί ο ισχυρισμός Παπαχριστόπουλου ζήτησε η ΝΔ.

Αίσθηση προκάλεσε η «ομολογία» στη Βουλή του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου ότι η κυβέρνηση «έβγαλε στη φόρα» το διάλογο μεταξύ των στελεχών του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν και Ντέλια Βαλκουλέσκου, ο οποίος δημοσιεύτηκε στα WikiLeaks.

«Στη σελίδα116 έχουμε ήδη δεσμευθεί για αυτά που ζητάνε. Την ίδια στιγμή τα 3 σε ένα ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΝΔ έχουνε μια λύσσα απίστευτη. Τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο Τόμσεν – Βαλκουλέσκου… Το παλεύει με νύχια και με δόντια το ΔΝΤ. Πώς θα το έκαιγε διαφορετικά» είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος κατά την τοποθέτησή του στις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο.

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Παπαχριστόπουλου έρχεταισε πλήρη αντίθεση με την επίσημη και ρητή θέσητης κυβέρνησης ότι ουδεμία σχέση είχε η ίδια ή οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών με την επίμαχη διαρροή.

«Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου»

Μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του, ο κ. Παπαχριστόπουλος υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν και πως όταν είπε ότι η κυβέρνηση έβγαλε στη φόρα τον διάλογο, εννοούσε πως καλώς έκανε η κυβέρνηση και σήκωσε το θέμα γιατί το έκαψε.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ υποστήριξε ακόμη ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν όπως παρερμηνεύτηκε και η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για το νόμισμα.

«Πολύ φοβάμαι ότι η απελπισία και η θλίψη κάποιων ανθρώπων επειδή η αξιολόγηση τελειώνει, τους οδηγεί στην υπερβολή και στην παρερμηνεία των δηλώσεών μου. Από πού και έως πού το γεγονός ότι σήμερα στην ομιλία μου στη Βουλή επικρότησα την στάση της κυβέρνησης να ‘σηκώσει’ το θέμα της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου, αποκωδικοποιείται ως παραδοχή υποκλοπής από την πλευρά της κυβέρνησης;», διερωτάται στη διευκρινιστική δήλωσή του.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος υποστηρίζει στη νέα του δήλωση ότι «την υποκλοπή την έχουν κάνει τα WikiLeaks» και ότι «είναι αδύνατον να την έχει κάνει η ΕΥΠ» και παραπέμπει σε προηγούμενες ομιλίες του στη Βουλή όπου επανειλημμένως, όπως λέει, το έχει καταστήσει σαφές.

ΝΔ: Εξαιρετικά σοβαρή ομολογία

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της με αφορμή δήλωση του κ. Παπαχριστόπουλου, αναφέρει ότι η εικόνα και η αξιοπιστία της χώρας διασύρονται από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας ομολογεί ότι η κυβέρνηση «έβγαλε το διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου» και μάλιστα επικροτεί την ενέργεια. Δηλαδή, ομολογεί και επικροτεί υποκλοπές», τονίζει η Συγγρού και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει, όπως σημειώνει, τις μεγάλες της ευθύνες. «Γκρίζα» οδός διαφυγής δεν υπάρχει», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, κατά την κοινή συνεδρίαση των αρμοδίων επιτροπών, όπου γίνεται η κατ’ άρθρον συζήτηση για το ασφαλιστικό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης χαρακτήρισε «εξαιρετικά σοβαρή» την τοποθέτηση του εισηγητή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, και υποστήριξε πως από αυτήν συνάγεται ότι, η ελληνική κυβέρνηση συνειδητά υπέκλεψε τη συνομιλία.

Ζήτησε δε από τον παριστάμενο υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, να διαψεύσει τη συγκεκριμένη δήλωση, «ώστε να μην υπάρξουν κίνδυνοι για την εθνική προσπάθεια».

Στο θέμα παρενέβη και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να διερευνηθεί, όπως είπε, ο ισχυρισμός του κ. Παπαχριστόπουλου.

«Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα», απάντησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και τόνισε ότι, έχει ήδη τοποθετηθεί για το θέμα, τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο διοικητής της ΕΥΠ.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και τοΠοτάμι. «H κυνική ομολογία του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ. Παπαχριστόπουλου, ο οποίος προφανώς γνωρίζει τα μυστικά που μοιράζονται ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο δείχνει για άλλη μια φορά πόσο τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι είναι αυτοί που κυβερνούν. Επιβεβαιώνοντας από το βήμα της Βουλής τις υποψίες και τα διεθνή δημοσιεύματα σε βάρος της Ελλάδας, εκθέτουν για άλλη μια φορά τη χώρα και στιγματίζουν την ελληνική πολιτεία», αναφέρει το Ποτάμι.

Να τοποθετηθούν ξεκάθαρα καλεί την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο γραμματέας της ΚΟ τηςΔημοκρατικής ΣυμπαράταξηςΒασίλης Κεγκέρογλου, σημειώνοντας ότι «οι δηλώσεις του κ. Παπαχριστόπουλου αναδεικνύουν ένα πολιτικό και ηθικό θέμα για την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024