Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με νέες μεραρχίες απαντά η Ρωσία στο ΝΑΤΟ

Με νέες μεραρχίες απαντά η Ρωσία στο ΝΑΤΟ

Τρεις νέες μεραρχίες θα δημιουργήσουν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στη δυτική και τη νότια Ρωσία για να «αντισταθμίσουν την ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ», ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Τρεις νέες μεραρχίες θα δημιουργήσουν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στη δυτική και τη νότια Ρωσία για να «αντισταθμίσουν την ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ» στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

«Το υπουργείο Άμυνας έλαβε μία σειρά μέτρων με στόχο να αντισταθμίσει την ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα» ανέφερε.

«Μέχρι το τέλος του έτους, δύο νέες μεραρχίες θα έχουν σχηματισθεί στη στρατιωτική περιφέρεια της Δύσης και μια άλλη στη στρατιωτική περιφέρεια του Νότου» προσέθεσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Τα επεισόδια έχουν πολλαπλασιασθεί πρόσφατα στη Θάλασσα της Βαλτικής, όπου ρωσικά αεροπλάνα πέταξαν επανειλημμένα πάνω από αμερικανικά πολεμικά πλοία ή κοντά σε αμερικανικά πολεμικά αεροπλάνα.

Την Τρίτη η Εσθονία κατήγγειλε ότι ρωσικά αεροπλάνα παραβιάζουν τακτικά τον εναέριο χώρο της και το ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι δεν θα διστάσει να «υπερασπιστεί τους συμμάχους του» σε περίπτωση ρωσικών «επιθέσεων».

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε επίσης πως η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα εάν το ΝΑΤΟ αναπτύξει τέσσερα επιπλέον τάγματα στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής.

«Αυτή θα ήταν μία πολύ επικίνδυνη ανάπτυξη ενόπλων δυνάμεων πολύ κοντά στα σύνορά μας» είπε ο Αντρέι Κελίν. «Φοβάμαι ότι θα απαιτηθούν συγκεκριμένα ανταποδοτικά μέτρα για τα οποία μιλά ήδη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας» ανέφερε ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024