Τρεις νέες μεραρχίες θα δημιουργήσουν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στη δυτική και τη νότια Ρωσία για να «αντισταθμίσουν την ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ», ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Τρεις νέες μεραρχίες θα δημιουργήσουν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στη δυτική και τη νότια Ρωσία για να «αντισταθμίσουν την ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ» στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

«Το υπουργείο Άμυνας έλαβε μία σειρά μέτρων με στόχο να αντισταθμίσει την ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα» ανέφερε.

«Μέχρι το τέλος του έτους, δύο νέες μεραρχίες θα έχουν σχηματισθεί στη στρατιωτική περιφέρεια της Δύσης και μια άλλη στη στρατιωτική περιφέρεια του Νότου» προσέθεσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Τα επεισόδια έχουν πολλαπλασιασθεί πρόσφατα στη Θάλασσα της Βαλτικής, όπου ρωσικά αεροπλάνα πέταξαν επανειλημμένα πάνω από αμερικανικά πολεμικά πλοία ή κοντά σε αμερικανικά πολεμικά αεροπλάνα.

Την Τρίτη η Εσθονία κατήγγειλε ότι ρωσικά αεροπλάνα παραβιάζουν τακτικά τον εναέριο χώρο της και το ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι δεν θα διστάσει να «υπερασπιστεί τους συμμάχους του» σε περίπτωση ρωσικών «επιθέσεων».

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε επίσης πως η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα εάν το ΝΑΤΟ αναπτύξει τέσσερα επιπλέον τάγματα στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής.

«Αυτή θα ήταν μία πολύ επικίνδυνη ανάπτυξη ενόπλων δυνάμεων πολύ κοντά στα σύνορά μας» είπε ο Αντρέι Κελίν. «Φοβάμαι ότι θα απαιτηθούν συγκεκριμένα ανταποδοτικά μέτρα για τα οποία μιλά ήδη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας» ανέφερε ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr