
Το ελληνικό σχέδιο για τον μηχανισμό διόρθωσης των δημοσίων οικονομικών
Σχέδιο συμφωνίας για τα πρόσθετα μέτρα, που θα μπορούσε να προσφέρει λύση στο Eurogroup της 9ης Μαΐου, έχει καταθέσει στους θεσμούς η ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει Το Βήμα, με το σχέδιο η κυβέρνηση δεσμεύεται στη λήψη οριζόντιων μέτρων περικοπής δαπανών σε όλα τα υπουργεία, τρεις μήνες μετά τη διαπίστωση και επιβεβαίωση ενδεχόμενων δημοσιονομικών αποκλίσεων.
Σύμφωνα με Το Βήμα, ανεξάρτητες μη κυβερνητικές πηγές, που έχουν γνώση της πορείας των διαπραγματεύσεων, βεβαιώνουν ότι όντως το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκε πρόοδος ικανή να προσφέρει λύση στο αδιέξοδο στη συνεδρίαση του Eurogroup της 9ης Μαΐου, υπό τον όρο πάντα ότι όλες οι πλευρές θα επιδείξουν την απαιτούμενη ευελιξία.
Στην περίπτωση που η κυβέρνηση θέλει να εξαιρέσει κάποιο υπουργείο από τις περικοπές για λόγους εθνικούς ή άλλους, αναλαμβάνει την υποχρέωση να καλύπτει το κενό με άλλα ισοδύναμα μέτρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κολίνα: «Πάντα νιώθω ανατριχίλα όταν ανακοινώνω τον διαιτητή του τελικού Μουντιάλ» vids
- Απρόσμενος επισκέπτης στην παραλία Κατσαδιά των Λειψών: Καρχαριοειδές κολύμπησε δίπλα στην άμμο
- Το «βαθύ κράτος» του Ισραήλ, οι επιζώσες και οι ευθύνες: Οι τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης Έπσταϊν
- Καρδίτσα: Φωτιά σε αγροτική έκταση στους Σοφάδες
- Φωτιά στα Πολιτικά Ευβοίας – Αντιμετωπίστηκε σε 30 λεπτά
- «Ο Χεζόνια επιθυμεί να αποχωρήσει από τη Ρεάλ» – Οι ομάδες που τον θέλουν και ο Παναθηναϊκός

