«Πεδίο μάχης» οι δρόμοι της Γαλλίας, συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας
Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο περιθώριο διαδηλώσεων στη Γαλλία κατά του σχεδίου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις. Τουλάχιστον 24 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, από τους οποίους «τρεις πολύ σοβαρά», ενώ υπάρχουν τραυματίες και μεταξύ των διαδηλωτών.
Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο περιθώριο διαδηλώσεων στη Γαλλία κατά του σχεδίου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις. Τουλάχιστον 24 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, από τους οποίους «τρεις πολύ σοβαρά», ενώ υπάρχουν τραυματίες και μεταξύ των διαδηλωτών.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας τον αριθμό των τραυματιών αστυνομικών.
Ο Μπερνάρ Καζνέβ πρόσθεσε ότι έγιναν «124 συλλήψεις» σε όλη τη Γαλλία και κάλεσε τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων να «καταδικάσουν με την ίδια αποφασιστικότητα» με εκείνον αυτή τη βία.
Ογκώδεις κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, λίγες ημέρες πριν το νομοσχέδιο φτάσει στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.
Στο Παρίσι σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ νεαρών διαδηλωτών και αστυνομικών, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στη Νάντη, τη Λυών και τη Ρεν.
Περίπου 60.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε πορεία στο Παρίσι, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα. Η αστυνομία μιλά για 15.000 συμμετέχοντες.
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών που πέταξαν μπουκάλια και πέτρες κοντά στη Γέφυρα Austerlitz, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκρούσεις σημειώθηκαν και μετά το τέλος της πορείας, το απόγευμα της Πέμπτης.
Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και προσπάθησαν να αποκλείσουν την πρόσβαση στο λιμάνι που εξυπηρετεί την γαλλική πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές.
Στη Λυών, περίπου 150 διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Ορισμένοι πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων.
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετείχαν υπάλληλοι της πολιτικής αεροπορίας, οδηγώντας σε ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού και σε μικρές αλλαγές στο Σαρλ ντε Γκολ.
Το νομοσχέδιο προκαλεί πονοκέφαλο στον Φρανσουά Ολάντ, καθώς συναντά την αντίδραση, τόσο των αριστερών ψηφοφόρων του κόμματός του, όσο και του εμπορικού κόσμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έντονο τηλεφώνημα Νετανιάχου – Τραμπ για την νέα πρόταση – Πώς διαμορφώνονται τα στρατόπεδα στις ΗΠΑ
- Φράιμπουργκ – Άστον Βίλα: Τα δύο εντυπωσιακά γκολ των Άγγλων για το 2-0 στο ημίχρονο (vids)
- ΗΠΑ: Καθίζηση στην πίστα του αεροδρομίου LaGuardia της Νέας Υόρκης
- Επιδότηση 100% για νέους πτυχιούχους – Οι όροι και οι προϋποθέσεις
- Ολυμπιακός – Μπαρτσελονέτα 9-12: Δυνατή «προπόνηση» για τους Πειραιώτες ενόψει Final Four
- Στο Final Four και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

