Τουσκ: Ζητά Eurogroup για την Ελλάδα εντός των επομένων ημερών
Τη διεξαγωγή νέου Eurogroup για την Ελλάδα εντός των επομένων ημερών -και όχι εβδομάδων-, ώστε να αποφευχθεί μια νέα περίοδος αβεβαιότητας για την δυνατότητα της χώρας να χρηματοδοτηθεί, ζητεί την Μ.Τετάρτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, έπειτα από συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα. Με τη δήλωση Τουσκ οι Βρυξέλλες αποκλείουν -τουλάχιστον προς το παρόν- το ενδεχόμενο διεξαγωγής έκτακτης Συνόδου Κορυφής.
Τη διεξαγωγή νέου Eurogroup για την Ελλάδα εντός των επομένων ημερών -και όχι εβδομάδων-, ώστε να αποφευχθεί μια νέα περίοδος αβεβαιότητας για την δυνατότητα της χώρας να χρηματοδοτηθεί, ζητεί την Μ.Τετάρτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αποκλείοντας τουλάχιστον προς το παρόν το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας έκτακτης Συνόδου Κορυφής.
Ο ίδιος δήλωσε πως είχε συνομιλία για το θέμα με τον έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος την Μ.Τρίτη, μετά την αιφνίδια διακοπή των διαπραγματεύσεων Ελλάδας – θεσμών, φερόταν να σκοπεύει να ζητήσει τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα.
«Πρέπει να αποφύγουμε μια κατάσταση νέας αβεβαιότητας για την Ελλάδα. Πρέπει να οριστεί μια ημερομηνία για Eurogroup στο άμεσο μέλλον. Ημέρες, όχι εβδομάδες» δήλωσε ο Τουσκ.
Αμέσως μετά την εμπλοκή στη διαπραγμάτευση από το Μέγαρο Μαξίμου έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός θα ζητούσε σύγκληση Συνόδου Κορυφής άμεσα, ακόμη και τις ημέρες του Πάσχα, προκειμένου να διασφαλιστεί «η εφαρμογή των συμφωνηθέντων» του περασμένου Ιουλίου.
Η κυβέρνηση εκτιμούσε ότι η πολιτική διαπραγμάτευση με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα απέφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, απομονώνοντας το ΔΝΤ ή υποβαθμίζοντας τις απαιτήσεις του, καθώς η ελληνική κυβέρνηση απέδιδε στο Ταμείο και στον γερμανό υπουργό Οικονομικών την εμπλοκή στις συζητήσεις.
Ωστόσο, σύντομα έγινε φανερό πως οι Βρυξέλλες δεν ήταν διατεθειμένες να προχωρήσουν σε Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα -τουλάχιστον όχι πριν από τη διεξαγωγή ενός ακόμη Eurogroup- κάτι που αποδείχτηκε από τη δήλωση Τουσκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αποχαιρετισμός στη Μαίρη Θεοδωροπούλου
- Ένα εκατομμύριο γυναίκες χάνουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Στην Ευελπίδων ο 76χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό
- Το σπάνιο επίτευγμα από Μέσι και Εμπαπέ με διαφορά δύο ημερών: Έχει συμβεί τέσσερις φορές σε 60 χρόνια (pic, vids)
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
- Θεσαλονίκη: Τι λέει η Ryanair για το σπασμένο παράθυρο αεροσκάφους σε πτήση της
- Η επιδημία του Έμπολα στο Κονγκό εξακολουθεί να εξαπλώνεται «αόρατα», σύμφωνα με τον ΠΟΥ
- Ενεργοποιείται μόνιμο πλαίσιο ενίσχυσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442