
Η ΕΕ φέρεται να εξετάζει ποινή σε Ισπανία-Πορτογαλία για το έλλειμμα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να εξετάζει, σύμφωνα με αναφορές, επιβολή προστίμου στην Ισπανία και την Πορτογαλία για τη μη επίτευξη των στόχων μείωσης των ελλειμμάτων τους -ενδεχομένως όμως με «συμβολικό» τρόπο, δίνοντάς τους επιπλέον χρόνο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να εξετάζει, σύμφωνα με αναφορές, επιβολή προστίμου στην Ισπανία και την Πορτογαλία για τη μη επίτευξη των στόχων μείωσης των ελλειμμάτων τους -ενδεχομένως όμως με «συμβολικό» τρόπο, δίνοντάς τους επιπλέον χρόνο.
Τις σχετικές αναφορές κάνει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές με γνώση των διαδικασιών στις Βρυξέλλες. Επιβολή προστίμου δεν έχει γίνει από τη θεσμοθέτηση των σχετικών κανονισμών.
Η Επιτροπή ίσως προτείνει, ωστόσο, μια συμβολική ποινή, ώστε τα πρόστιμα, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και 0,2% του ΑΕΠ, να μηδενιστούν.
«Υπάρχει πιθανότητα η Επιτροπή να προτείνει κυρώσεις και την ίδια στιγμή να προτείνει αυτές να μειωθούν στο 0%» δήλωσε ο αξιωματούχος που επικαλείται το πρακτορείο.
Σύμφωνα με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, η Επιτροπή έχει την αρμοδιότητα να επιτηρεί τους προϋπολογισμούς των 28 μελών της και να φροντίζει ότι αυτοί βελτιώνονται κάθε χρόνο, σε συμφωνία με τις προτάσεις που τίθενται από τους υπουργούς Οικονομικών.
Η Επιτροπή θα δημοσιεύσει τις προτάσεις της για το αν θα επιβληθούν πρόστιμα στις δύο χώρες στο δεύτερο μισό του Μαΐου, μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει κάποια απόφαση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διαρρήκτες εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ακρόπολης – Αφαίρεσαν τιμαλφή μεγάλης αξίας
- Duran Duran – Από τη Βρετανία της οικονομικής ύφεσης στην κορυφή του κόσμου
- Η Βενεζουέλα μετά τον Μαδούρο: Τι έχει αλλάξει από την βίαιη απομάκρυνσή του; Και τι όχι
- Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Η «ζωγραφιά» του Σεμένιο της έδωσε το FA Cup
- Οριστικό: Αναβλήθηκε το Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός λόγω κακοκαιρίας (pics)
- Μπανγκόκ: Τουλάχιστον 8 νεκροί από σύγκρουση τρένου με λεωφορείο
