Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Οι «οικολογικοί» γευστικοί προορισμοί της Αθήνας

Οι «οικολογικοί» γευστικοί προορισμοί της Αθήνας

...

Τζωρτζίνα Ντούτση

Οι μέρες που διανύουμε εκτός από ημέρες κατάνυξης είναι και μια καλή αφορμή για «αποτοξίνωση» από την κρεοφαγία ή απλούστερα να προσέξουμε λίγο παραπάνω τις διατροφικές μας συνήθειες, κάνοντας μια στροφή προς πιο υγιεινές, εναλλακτικές προτάσεις.

Στην Αθήνα πλέον μπορεί κανείς εύκολα να βρει αρκετούς γευστικούς προορισμούς που συνδυάζουν την υγιεινή διατροφή με τη νοστιμιά, ακόμα και αν οι προτάσεις του μενού τους είναι meat free. O λόγος φυσικά για τα vegan και vegetarian στέκια της πόλης που εκτός από τους υπέρμαχους της χορτοφαγίας προσελκύουν πλήθος επισκεπτών που θέλουν να βάλουν μια πιο οικολογική πινελιά στο τραπέζι τους…

  • Rosebud

Ο παράδεισος των vegetarian βρίσκεται στο Κολωνάκι και στο γνωστό στέκι Rosebud. Φρέσκα υλικά και υγιεινές προτάσεις με χαμηλές θερμίδες ακόμα και με τη μορφή πίτσας, burger ή τυλιγμένες σε πίτα από σουβλάκι. Κι αν η όρεξή σας τραβάει sushi, προτιμήστε το πρωτότυπο sushi από κουνουπίδι, καρύδα και λαχανικά. Και για το τέλος; «Χτυπήστε» ένα τονωτικό σφηνάκι πράσινο μήλο με Ginger.
Σκουφά 42 & Ομήρου 60, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3392370

  • Avocado «Food For Life»

Mια ανάσα από την Πλατεία Συντάγματος, στην καρδιάς της Αθήνας, αν ψάχνετε κάτι υγιεινό και meat free τότε ο all day προορισμός σας είναι το Avocado «Food For Life», με το όνομα! Ευχάριστο περιβάλλον με θετική ενέργεια που υποστηρίζει την άσκηση, την ευεξία και την προστασία του περιβάλλοντος. Θα ξεδιψάσετε μέσα από μια πλούσια επιλογή φρέσκων χυμών και θα χορτάσετε με σαλάτες, σούπες, πίτσες, σάντουιτς, ζυμαρικά κ.α., όλα με οικολογικά υλικά κατάλληλα για χορτοφάγους, αλλά και όσους νηστεύουν.
Νίκης 30, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3237878

  • Γη

Σε ένα… γήινο, προσεγμένο, μοντέρνο και ίσως μοναδικό χώρο σε όλη τη… Γη, δοκιμάζουμε νόστιμες, θρεπτικές και πολύχρωμες γεύσεις. Όλα αυτά συμβαίνουν στο γνωστό στέκι της Γλυφάδας, Γη, το οποίο στηρίζεται στα φρέσκα υλικά που μας δίνει η γη! Αν θέλετε να απέχετε λίγο από το κρέας και να γεμίσετε με ενέργεια, τότε η Γη θα σας αποζημιώσει με αποτοξινωτικούς χυμούς, smoothies, ροφήματα, νόστιμα πιάτα ημέρας όπως η τάρτα με μανιτάρια ή σπανάκι, σούπες και βελουτέ ή ακόμα και έθνικ γεύσεις με άρωμα από το Λίβανο και το Μεξικό.
Γρηγορίου Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, τηλ.: 210 2109648512, 210 9648514

  • Pure Bliss

Ο εναλλακτικός πολυχώρος της Ρόμβης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Οι λάτρεις του υγιεινού τρόπου ζωής, οι vegan, οι yogi ή απλά όσοι αγαπούν τη χορτοφαγία το έχουν κάνει στέκι τους. Το Pure Bliss ήδη προετοιμάζεται για το καλοκαίρι με ελαφριές και δροσερές γεύσεις με έθνικ κατευθύνσεις και πικάντικη σπιρτάδα, όπως σημειώνει η ομάδα του καταστήματος.
Ρόμβης 24Α, Αθήνα, τηλ.: 210 3250362

  • Βamboo Vegan

Αt last but not least, οι vegan λιχουδιές που μπορούμε να βρούμε downtown! Φυσικά αναφερόμαστε στο Βamboo Vegan που έφτιαξε ο Φώτης και η Ελισάβετ στη γειτονιά των Εξαρχείων. Με λογότυπο ένα χαριτωμένο panda, τα παιδιά βρίσκονται εκεί για να μας μυήσουν στη vegan και vegetarian κουλτούρα με το πρωτότυπο αυτό mini market-ταχυφαγείο στο οποίο εκτός από τα οικολογικά προϊόντα που θα αγοράσετε, θα χορτάσετε με vegetarian σάντουιτς όπως τα «New Yorker», «Middle East» ή «Italian Style» και vegan, πεντανόστιμα πιτσάκια.
Ζωοδόχου Πηγής 8-10, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3300018

entertainment.in.gr

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024