
Πρωτογενές πλεόνασμα 2,85 δισ. ευρώ σε ταμειακή βάση στο α’ τρίμηνο
Την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2016 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε πλεόνασμα 524 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 918 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ. Το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση παρουσίασε πλεόνασμα 2,85 δισ. ευρώ.
Την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2016 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε πλεόνασμα 524 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 918 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση παρουσίασε πλεόνασμα 2,85 δισ. ευρώ.
Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 10.893 εκατ. ευρώ, από 10.049 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται 43 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Όσον αφορά στις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, διαμορφώθηκαν σε 11.708 εκατ. ευρώ, από 11.865 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2015.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
- Οι καύσωνες αυξάνουν τη τουριστική ζήτηση για «ψυχρούς προορισμούς»
- Γιορτή σήμερα 25 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]



