
Προβληματική η λειτουργία του Νοσοκομείου Χίου λένε οι νοσηλευτές
Προβληματική χαρακτηρίζουν οι νοσηλευτές την λειτουργία του Νοσοκομείου Χίου, καθώς η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας υπολειτουργεί λόγω έλλειψης, προσωπικού. Παράλληλα, οι αεροδιακομιδές ασθενών προς άλλα νοσοκομεία είναι συχνές, ενώ οι προσφυγικές ροές δυσχεραίνουν το έργο του προσωπικού του νοσοκομείου.
Προβληματική χαρακτηρίζουν οι νοσηλευτές την λειτουργία του Νοσοκομείου Χίου, καθώς η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας υπολειτουργεί λόγω έλλειψης, προσωπικού. Παράλληλα, οι αεροδιακομιδές ασθενών προς άλλα νοσοκομεία είναι συχνές, ενώ οι προσφυγικές ροές δυσχεραίνουν το έργο του προσωπικού του νοσοκομείου.
Σ’ αυτές τις διαπιστώσεις κατέληξε αντιπροσωπία της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, που επισκέφθηκε την Χίο με αφορμή την διεξαγωγή της 1ης Νοσηλευτικής Ημερίδας του «Σκυλίτσειου»
Γ.Ν. Χίου και ζητά από την Πολιτεία να συμβάλλει στην επίλυση των υγειονομικών αναγκών που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες δομές υγείας Χίου, ώστε να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία όλου του πληθυσμού.
Οι εκπρόσωποι της ΕΝΕ επισκέφθηκαν όλους τους χώρους και τις κλινικές του νοσοκομείου και συνομίλησαν με νοσηλευτές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, η οποία ενώ πληροί όλες τις προδιαγραφές από πλευράς ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων, υπολειτουργεί λόγω της έλλειψης ιατρών και νοσηλευτών με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν όλα τα κρεβάτια και οι ασθενείς να μεταφέρονται με αεροδιακομιδές σε άλλα νοσοκομεία.
Στη συνέχεια, το κλιμάκιο των εκπροσώπων της ΕΝΕ συναντήθηκε με την διευθύντρια και τους προϊστάμενους Νοσηλευτικών Τομέων, τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου και ενημερώθηκε αναλυτικά για όλα τα προβλήματα μεσούσης της προσφυγικής κρίσης.
Τέλος, πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΒΙΑΛ στην περιοχή του Χαλκειούς, όπου βρίσκεται το κέντρο καταγραφής μεταναστών-προσφύγων.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Η ποινή-ρεκόρ στον Βαγιέχο προκαλεί παγκόσμιο διάλογο
- Τροχαίο στην Ιόνια Οδό: 47χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο φορτηγό του μετά από πρόσκρουση σε μπάρες
- Τέλος και επίσημα η Νέα Αριστερά από τη Βουλή: Διαλύεται η ΚΟ – Παραιτήθηκε από βουλευτής η Αχτσιόγλου – Δραγασάκης στη θέση της
- Χείμαρρος ο Καραπαπάς για την πραξικοπηματική παραμονή Λανουά: «Έχει αποτύχει πλήρως, θα σας καταγγείλουμε στην UEFA»
- Σακελλαρίδης: Λανθασμένη κίνηση η αποχώρηση των 7 βουλευτών από τη Νέα Αριστερά
- ΕΠΟ: Λανουά για 2 ακόμη χρόνια, Super Cup στις 12/8 και αλλαγές στο Κύπελλο


