Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινούν τα ημιτελικά: Βουλιαγμένη - ΠΑΟ και Ολυμπιακός - Εθνικός

Ξεκινούν τα ημιτελικά: Βουλιαγμένη – ΠΑΟ και Ολυμπιακός – Εθνικός

Με τις ημιτελικές σειρές συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα τα πλέι-οφ της Α1 πόλο των ανδρών. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αναμετρήσεις της Βουλιαγμένης με τον Παναθηναϊκό, καθώς οι δύο ομάδες επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν τον βασικό στόχο τους για τη φετινή χρονιά, την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος. Ολυμπιακός και Εθνικός θα αναμετρηθούν την Τετάρτη και την Παρασκευή στην κοινή τους έδρα, το κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, σε μία σειρά που αναμένεται να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Με τις ημιτελικές σειρές συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα τα πλέι-οφ της Α1 πόλο των ανδρών. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αναμετρήσεις της Βουλιαγμένης με τον Παναθηναϊκό, καθώς οι δύο ομάδες επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν τον βασικό στόχο τους για τη φετινή χρονιά, την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Σε ό,τι αφορά το πειραιώτικο ντέρμπι, ο πανίσχυρος Ολυμπιακός δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα απέναντι στον Εθνικό, καθώς η διαφορά δυναμικότητας των «ερυθρολεύκων» με όλες τις υπόλοιπες ομάδες είναι τεράστια και το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου προετοιμάζεται ήδη για το final-6 του Champions League, που θα γίνει στις αρχές Ιουνίου στη Βουδαπέστη. Την πρόκριση στους τελικούς θα πάρουν οι ομάδες που θα φτάσουν τις δύο νίκες.

Η αυλαία της ημιτελικής φάσης ανοίγει αύριο στο Λαιμό, όπου η Βουλιαγμένη φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό. Ο ΝΟΒ έχει το πλεονέκτημα έδρας, αφού τερμάτισε δεύτερος στην κανονική περίοδο, και θέλει να το αξιοποιήσει και να επιστρέψει στους τελικούς, μετά την περσινή του απουσία. Η ομάδα του Κώστα Λούδη διακρίνεται φέτος για τη σταθερότητά της και παραμένει αήττητη εκτός των αγώνων με τον Ολυμπιακό, οπότε δικαιολογημένα έχει ένα μικρό προβάδισμα στα προγνωστικά.

Από την άλλη, οι «πράσινοι» τερμάτισαν τρίτοι στην κανονική περίοδο και στην Α’ φάση των πλέι-οφ έδειξαν να βρίσκουν το καλό τους πρόσωπο, ξεπερνώντας με δύο εύκολες νίκες το εμπόδιο του ΠΑΟΚ.

Αν αντέξει ο 40χρονος Γιώργος Αφρουδάκης, που ουσιαστικά αγωνίζεται χωρίς βοήθειες στη θέση του φουνταριστού, η ομάδα του Τεό Λοράντου μπορεί να επαναλάβει τον περσινό της άθλο και να περάσει στους τελικούς. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι δύο ομάδες «αντάλλαξαν» προπονητές το καλοκαίρι, οπότε οι δύο τεχνικοί γνωρίζουν… εκ των έσω τον αντίπαλό τους.

Στις φετινές αναμετρήσεις τους, η Βουλιαγμένη επικράτησε 6-3 στο Ιλίσιο, ενώ το ματς στο Λαιμό έληξε ισόπαλο 10-10. Το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει στο Ιλίσιο την Πέμπτη και, αν χρεαστεί τρίτος αγώνας, αυτός θα διεξαχθεί το Σάββατο στη Βουλιαγμένη.

Ολυμπιακός και Εθνικός θα αναμετρηθούν την Τετάρτη και την Παρασκευή στην κοινή τους έδρα, το κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, σε μία σειρά που αναμένεται να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Προερχόμενοι από τη μεγάλη νίκη επί της Πριμόριε Ριέκα στην Κροατία, που τους εξασφάλισε την πρόκριση στο final-6 του Champions League, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται απλά να επιβεβαιώσουν τη δεδομένη ανωτεροτητά τους και να φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Από την άλλη μεριά, η ομάδα του Φάνη Κουντουδιού πέτυχε τον αντικειμενικό της στόχο, με την πρόκριση επί του Υδραϊκού με 2-1 νίκες (και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας, αφού ο “αυτοκράτορας” ήταν πέμπτος στην κανονική περίοδο), και θα αγωνιστεί χωρίς άγχος. Οι μεταξύ τους αναμετρήσεις στην κανονική περίοδο έληξαν με 15-5 και 16-4, φυσικά υπέρ του Ολυμπιακού.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας περιλαμβάνει και δυο νοκ-άουτ αγώνες κατάταξης. Την Τετάρτη ο Υδραϊκός υποδέχεται στον Άλιμο τον ΠΑΟΚ για τις θέσεις 5-6 και την Πέμπτη το Παλαιό Φάληρο θα φιλοξενήσει το Καλαμάκι, για τις θέσεις 9-10.

Συνοπτικά το πρόγραμμα:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

ΤΡΙΤΗ 19/4

ΝΟΒ 19:30 Βουλιαγμένη – Παναθηναϊκός (Κουρέτας, Μπιράκης)

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/4

«Π. Καπαγέρωφ» 20:30 Ολυμπιακός – Εθνικός (Κουρτίδης, Σπανούδης)

ΠΕΜΠΤΗ 21/4

Ιλίσιο 18:00 Παναθηναϊκός-Βουλιαγμένη (Σταυρίδης, Αχλαδιώτης)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/4

«Π. Καπαγέρωφ» 20:00 Εθνικός-Ολυμπιακός (Κυράνης, Βόσικας)

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/4 (αν χρειαστεί)

ΝΟΒ 18:00 Βουλιαγμένη-Παναθηναϊκός
«Π. Καπαγέρωφ» 20:00 Ολυμπιακός-Εθνικός

ΘΕΣΕΙΣ 5-6

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/4
Αλίμου 19:30 Υδραϊκός-ΠΑΟΚ (Μπιράκης, Πολυχρονόπουλος)

ΘΕΣΕΙΣ 9-10

ΠΕΜΠΤΗ 21/4
Παλαιού Φαλήρου 19:00 Παλ. Φάληρο-Καλαμάκι (Κωνσταντινίδης, Παϊρακταρίδης)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024