Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα λόγοι που οι άνδρες απατούν τη σύντροφό τους

Δέκα λόγοι που οι άνδρες απατούν τη σύντροφό τους

Οκτώ στους δέκα άνδρες και έξι στις δέκα γυναίκες απατούν το σύντροφό τους στη διάρκεια του γάμου και των μόνιμων δεσμών, ενώ ακόμη και στη χώρα μας ένα στα δύο ζευγάρια οδηγείται στο διαζύγιο, ακόμη και μόλις έξι μήνες μετά το γάμο.

Οκτώ στους δέκα άνδρες και έξι στις δέκα γυναίκες απατούν το σύντροφό τους στη διάρκεια του γάμου και των μόνιμων δεσμών, ενώ ακόμη και στη χώρα μας ένα στα δύο ζευγάρια οδηγείται στο διαζύγιο, ακόμη και μόλις έξι μήνες μετά το γάμο.

Τα ζευγάρια ξεκινώντας την κοινή τους ζωή απολαμβάνουν αυθόρμητα το σεξ σχεδόν καθημερινά και ισχυρίζονται ότι αυτό θα κρατήσει για πολλά χρόνια. Διότι η ερωτική επαφή και η σεξουαλική ταύτιση είναι η ενέργεια που τροφοδοτεί δύο ανθρώπους να φτάσουν στο γάμο και την ευτυχία. Αυτό δυστυχώς διαρκεί πολύ λίγο.

Μάλιστα η γνωστή φράση εφτά χρόνια φαγούρα επιβεβαιώνεται πολύ συχνά γιατί η σεξουαλική απιστία χτυπά κόκκινο σε ζευγάρια που είναι μαζί για μεγάλο διάστημα, όπως έδειξε έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Τι οδηγεί όμως τους άνδρες στην απιστία;

«Με νέα έρευνα προσπαθήσαμε να απαντήσουμε γιατί οι άνδρες απατούν περισσότερο και για ποιους λόγους (ποιοτική ανάλυση) και όχι πόσοι (ποσοτική ανάλυση), επισημαίνει ο χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών απαριθμώντας τους δέκα λόγους που οδηγούν τον άνδρα στο να απατήσει τη σύντροφό του:

1. Η ερωτική βαρεμάρα. Ξεκινά συνήθως μετά τους έξι μήνες συμβίωσης και κορυφώνεται στους δώδεκα μήνες και όπως έδειξε η έρευνα αποτελεί την πρώτη αιτία που οδηγεί τον άνδρα στην απιστία.
Η βιολογική ερμηνεία της είναι η πτώση των ανδρογόνων και η άνοδος της ωκυτοκίνης (υπάρχουν έρευνες σε μοντέλα φοιτητών που αποδεικνύουν αυτή τη βιολογική μεταβολή).
Το ανδρογόνο είναι υπεύθυνο για την επιθυμία και την ορμή τόσο στον άνδρα όσο και στην γυναίκα.

2. Η γέννηση παιδιών: Η πατρότητα δημιουργεί αύξηση της ωκυτοκίνης, της ορμόνης της θαλπωρής και της αγαπητικής σχέσης, μειώνοντας την ανδρική ορμή που ελέγχεται από τα ανδρογόνα.

3. Η φιλική σχέση που αποκτά το ζευγάρι, καθώς «ως γνωστό όπου αγαπάς δεν ποθείς συνήθως», αποτελώντας έτσι την τρίτη αιτία.

4. Η οικειότητα, ή αλλιώς η εξοικείωση με το μυστήριο της Αφροδίτης: ποτέ μια εικόνα καθημερινή δε θα μοιάζει με την θεότητα που κατασκεύασε ο ανδρικός εγκέφαλος σαν ερωμένη.

5. Η αλλαγή ρόλου της γυναίκας που από ελκυστική ερωμένη «και πόθος όλων των ανδρών» μεταμορφώνεται σε μητέρα και πιστή σύντροφο, άρα αδιάφορη για διεκδίκηση. Η κατοχή του άλλου θεσμικά και κοινωνικά τον κάνει να αδιαφορεί, ό,τι κατέχω δεν το θέλω ή θέλω αυτό που δεν έχω.

6. Η καθημερινή τριβή και σύγκρουση δυο ανθρώπων που συγκατοικούν, ακόμα και για τα πιο γελοία πράγματα, οδηγούν στο θάνατο τον μύθο της ηδονής που πυροδοτεί τον έρωτα αλλά και τη σεξουαλική ορμή.

7. Η απομυθοποίηση του άνδρα ιππότη, εραστή, προστάτη, λαμπερού αρσενικού που σιγά σιγά σβήνει μέσα στη καθημερινή σχέση.

8. Η βεβαιότητα πως ο άνδρας όταν βγαίνει με φίλους μπορεί να είναι και με ερωμένη άρα ανταγωνίστρια.

9. Η κλασική στάση του αρσενικού που όταν κατακτήσει την Τροία ξεχνά την ωραία Ελένη και πάει για άλλα κάστρα.

10. Η αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών ο άνδρας υπάλληλος, πατέρας, εραστής, εξουθενωμένος οικονομικά, βιολογικά και ψυχικά, ενώ η γυναίκα μια νικημένη ερωμένη που την μεταμόρφωσαν οι συνθήκες από αφέντρα της ανδρικής επιθυμίας σε δούλα της οικίας.

«Σήμερα ένας στους τρεις άνδρες που παίρνει χάπια για τη στύση είναι έγγαμος ηλικίας 45-55, οικονομικά ευκατάστατος και κοινωνικά επιτυχημένος. Έχει την κοινωνική του ζωή όπου είναι γενικά ευχαριστημένος, αλλά περιγράφει ένα έλλειμμα ερωτικής επιθυμίας μέσα στο γάμο του, όμως δεν θέλει να απιστήσει γιατί θεωρεί την οικογένεια πολύ σοβαρή υπόθεση και αντλεί ευτυχία μέσα από αυτήν.

Ένα άλλο περίπου 30% των ανδρών που παίρνει χάπια για τη στύση είναι πολυγαμικό με εξωσυζυγικές δραστηριότητες (π.χ. ερωμένη του Σαββατοκύριακου). Το υπόλοιπο κατά προσέγγιση 30% αφορά σε άνδρες που έχουν πραγματικά οργανικά προβλήματα (σοβαρά) και χάνουν τη σεξουαλική τους ικανότητα. Το μεγάλο ποσοστό των ανδρών (90%) δεν παίρνει κανένα φάρμακο γιατί δεν θέλει να δώσει λύση. Θεωρεί ότι ζει μια καλή ζωή με τη σύντροφο του απέχοντας από το σεξ (ζει φιλικά, συντροφικά και με αγαπητικά στοιχεία).
Σήμερα, λοιπόν αναζητά λύσεις το 6% των ανδρών με προβλήματα στο σεξ, ενώ το μεγάλο ποσοστό δεν αναζητά λύσεις. Μοιάζει δηλαδή ότι είναι ευχαριστημένοι με την αποχή ή ότι φοβάται ότι το φάρμακο δεν είναι η αυθόρμητη λύση για την επιθυμία του.
Το 90% των ανδρών αναζητούν λύσεις μόνο όταν πιεστούν από τη σύντροφο τους ή όταν νομίζουν ότι η σύντροφος τους έχει εραστή.
Σήμερα παρά την πληροφόρηση για το σεξ και τη σχετική ‘απελευθέρωση’ που βιώνει η ελληνική κοινωνία, οι άνδρες δεν παραδέχονται το πρόβλημα τους ή καθυστερούν έως και 7 χρόνια για αναζήτηση λύσης», καταλήγει ο κ. Κωνσταντινίδης.

health.in.gr

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024