Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταδρομική επιχείρηση αντιεξουσιαστών στο υπουργείο Ναυτιλίας

Καταδρομική επιχείρηση αντιεξουσιαστών στο υπουργείο Ναυτιλίας

Καταδρομική επειχείρηση στον χώρο όπου βρίσκεται το υπουργείο Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη επιχείρησε το μεσημέρι της Δευτέρας ομάδα αντιεξουσιαστών.

Καταδρομική επειχείρηση στον χώρο όπου βρίσκεται το υπουργείο Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη επιχείρησε το μεσημέρι της Δευτέρας ομάδα αντιεξουσιαστών.
Άνδρες του Λιμενικού Σώματος κατήγγειλαν ότι στις 12.30 το μεσημέρι η ομάδα των περίπου 25 αντιεξουσιαστών εισέβαλε στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας αιφνιδιάζοντας τον σκοπό. Στη συνέχεια έκαναν μια μικρή πορεία κρατώντας ένα πανό με σύνθημα υπέρ των προσφύγων και αποχώρησαν. Κατά την απομάκρυνσή τους πέταξαν μπογιά στο υπερυψωμένο φυλάκιο στην περίφραξη του υπουργείου προς την Πέτρινη Αποθήκη.
Λίγο αργότερα αναρτήθηκε κείμενο της Ex Portu αντιεξουσιαστικής κίνησης, οι οποίοι μαζί με μέλη από το δίκτυο της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης σημειώνουν ότι στόχος τους ήταν να καταδείξουν την ευθύνη της κυβέρνησης και της Frontex «για τους εκατοντάδες πνιγμούς προσφύγων και μεταναστών» στο Αιγαίο:
«Το μεσημέρι της 18/4 ως Ex Portu αντιεξουσιαστική κίνηση μαζί με συντρόφους του δικτύου της ΑΚ, κινηθήκαμε αιφνιδιαστικά και αποκλείσαμε το υπουργείο ναυτιλίας που βρίσκεται στον ίδιο ασφυκτικά φρουρούμενο χώρο με τα γραφεία της frontex στο λιμάνι του Πειραιά.
Επιλέξαμε να λούσουμε με κόκκινη μπογιά συγκεκριμένα σημεία στο χώρο, θέλοντας να καταδείξουμε την ευθύνη τόσο της κυβέρνησης όσο και της frontex για τους εκατοντάδες πνιγμούς προσφύγων και μεταναστών στη θάλασσα του αιγαίου. Οπως φαίνεται σε φωτογραφία από την παρέμβαση, ένστολος του λιμενικού σώματος έσπευσε να χειροδικήσει εναντίον συντόφου κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, αλλά του κόπηκε γρήγορα η όρεξη.
Η δράση αυτή, προϊόν της 13ης πανελλαδικής συνάντησης της ΑΚ, δηλώνει την εναντίωσή μας στην ευρωπαική-κυβερνητική πολιτική των κλειστών συνόρων, των απελάσεων, των κέντρων κράτησης, της στοχοποίησης των αλληλέγγυων.
Καλούμε σε κλιμάκωση των δράσεων ενάντια στην Ευρώπη φρούριο και τα κλειστά σύνορα και γι αυτό το λόγο στις 15 Ιουλίου η ΑΚ στα πλαίσια του πανευρωπαικού δικτύου Βeyond Εurope καλεί και συμμετέχει στη διοργάνωση του NO BORDER CAMP στη Θεσσαλονίκη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024