Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Αμφισβητεί η ηγεσία της ΝΔ το αποτέλεσμα των εκλογών της ΟΝΝΕΔ

Αναταράξεις προκάλεσαν στη Νέα Δημοκρατία οι εκλογές για τη νέα Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ και την ανάδειξη συνέδρων, με τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να αμφισβητούν το αποτέλεσμα, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι δεν θα αναγνωριστεί από το κόμμα.

Αναταράξεις προκάλεσαν στη Νέα Δημοκρατία οι εκλογές για τη νέα Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ και την ανάδειξη συνέδρων, με τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να αμφισβητούν το αποτέλεσμα, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι δεν θα αναγνωριστεί από το κόμμα.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι αποφάσεις του προέδρου της ΝΔ για τον τραγέλαφο της ΟΝΝΕΔ, που από πολλούς στη Συγγρού αντιμετωπίζεται ως «προβοκατόρικη κίνηση» και οδηγεί σε τροχιά ρήξης την κομματική ηγεσία με τον απερχόμενο γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, θα ληφθούν πιθανότατα πριν το τέλος της εβδομάδας και το κομματικό Συνέδριο.

Το βράδυ της Κυριακής η κομματική Νεολαία ανακοίνωσε εκλογικά αποτελέσματα, τα οποία ωστόσο είναι μετέωρα, καθώς η Συγγρού κάνει λόγο για πλήρη αποτυχία διεξαγωγής εκλογών. Η πρωτοφανής εικόνα έχει προκαλέσει εσωκομματικό σάλο, καθώς από την κομματική έδρα τονίζουν ότι δεν στήθηκαν κάλπες στο Συνέδριο της Νεολαίας και, στην πραγματικότητα, ανακοινώθηκαν εικονικά αποτελέσματα κατόπιν παρασκηνιακών συμφωνιών ανάμεσα στους οννεδίτες.

Στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΟΝΝΕΔ, πάντως, εμφανίζονται ότι ψήφισαν 796 σύνεδροι, αν και ο αριθμός τους προσέγγιζε τους 1.500.

Το φιάσκο, εξάλλου, κατήγγειλε και ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης Σάκης Ιωαννίδης, κάνοντας λόγο για «πλήρη διάλυση», προκειμένου «να εξυπηρετήσουν κάποιοι τις προσωπικές τους επιδιώξεις». «Δεν στήθηκαν κάλπες για καμία διαδικασία, οι σύνεδροι αποχώρησαν χωρίς συμμετοχή σε πολιτικές αποφάσεις και ψηφοφορίες, ενώ δεν αποφασίστηκε καμία τροποποίηση του κανονισμού» ανέφερε, στοχοποιώντας και από την πλευρά του τον «μηχανισμό Παπαμιμίκου», προκειμένου ο απερχόμενος γραμματέας να εμφανιστεί με συγκροτημένη προσωπική ομάδα στο επικείμενο Συνέδριο της ΝΔ.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, αίσθηση προκάλεσε και ο χαιρετισμός του Ανδρέα Παπαμιμίκου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, καθώς εμφανίστηκε να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επαναδιεκδίκησης της θέσης του γραμματέα του κόμματος –προφανώς απέναντι στον βουλευτή Ηρακλείου και νυν αναπληρωτή γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024