
Διχασμένη κοινωνία, απαξιωμένο πολιτικό σύστημα
Μία χώρα διχασμένη σε καθοριστικά ζητήματα καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής, αποτυπώντας σύγχυση και αποπροσανατολισμό. «Ναι» στη συμφωνία, «όχι» στα μέτρα, δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση και βουτιά στη δημοτικότητα Τσίπρα, ενώ η ΝΔ εμφανίζεται με προβάδισμα 4,4 μονάδες.
Μία χώρα διχασμένη σε καθοριστικά ζητήματα καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research, αποτυπώντας σύγχυση και αποπροσανατολισμό. «Ναι» στη συμφωνία, «όχι» στα μέτρα, δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση και βουτιά στη δημοτικότητα Τσίπρα, ενώ η ΝΔ εμφανίζεται με προβάδισμα 4,4 μονάδες.
Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, η πλειονότητα (70%) κρίνει αρνητικά τη διαπραγμάτευση, με περίπου 4 στους 10 να πιστεύουν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να έρθει σε ρήξη εάν οι δανειστές δεν σεβαστούν τις κόκκινες γραμμές, 3 στους 10 οως η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα και το 26% πως η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί, έστω κι αν πιεστεί η οικονομία.
Παράλληλα, όμως, το 46,3% πιστεύει πως αν τα μέτρα που απαιτούνται είναι σκληρά, η κυβέρνηση θα έπρεπε να τα περάσει το συντομότερο από τη Βουλή για να κλείσει η αξιολόγηση ενώ το 34,3% πιστεύει πως θα έπρεπε να κάνει δημοψήφισμα.
Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 18,4% (με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου, 27%), η ΝΔ στο 21,4% (με αναγωγή, 31,4%), ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο 6% (με αναγωγή 8,7%), η Χρυσή Αυγή στο 5,4% (με αναγωγή, στο 8%), το ΚΚΕ στο 4,9%, (με αναγωγή στο 7,2%), η Ένωση Κεντρώων στι 2,6% (με αναγωγή, 3,8%), οι ΑΝΕΛ στο 2,5% (με αναγωγή στο 3,7%) και το Ποτάμι στο 1,8% (με αναγωγή στο 2,7%).
Περισσότερα στο Βήμα που κυκλοφορεί την Κυριακή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έριξε τη βόμβα ο Σαμαράς – Στον εισαγγελέα του ΑΠ ζητά διερεύνηση της παγίδευσής του με το Predator
- Η… ταυτότητα του Μουντιάλ 2026: Η προσπέραση της Αγγλίας και ο τελικός χωρίς Μέσι!
- Αιματηρές συγκρούσεις ξέσπασαν σε φυλακή της Σρι Λάνκα – Τουλάχιστον 25 νεκροί
- Εγκαίνια του νέου Διατηρητέου Σχολικού Κτιρίου «Συγγρού» στη Μεθώνη
- Έρος Ραμαζότι: Πάντρεψε την κόρη του Αουρόρα – Οι συγκινητικές στιγμές του γάμου
- Η ανάρτηση του Χάαλαντ για τον θρίαμβο επί της Βραζιλίας και για τα γκολ (vid)


