Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υψηλών τόνων και... θορυβώδες το ντιμπέιτ Κλίντον-Σάντερς πριν τη Ν.Υόρκη

Υψηλών τόνων και… θορυβώδες το ντιμπέιτ Κλίντον-Σάντερς πριν τη Ν.Υόρκη

Επί παντός συγκρούστηκαν οι Χίλαρι Κλίντον και ο Μπέρνι Σάντερς στο τελευταίο τους ντιμπέιτ πριν την μάχη της Νέας Υόρκης, με τους διεκδικητές του χρίσματος των Δημοκρατικών να φωνάζουν κάποιες φορές ταυτόχρονα, μαζί με το κοινό υπέρ ή εναντίον τους. Ο Σάντερς αμφισβήτησε την ορθή κρίση της Κλίντον, η Κλίντον επέκρινε πως πίσω από τις θέσεις του Σάντερς δεν υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός. Άνετο προβάδισμα στην τέως ΥΠΕΞ δίνουν τα γκάλοπ για την πολιτεία, που επιλέγει στις 19 Απριλίου.

Επί παντός συγκρούστηκαν οι Χίλαρι Κλίντον και ο Μπέρνι Σάντερς στο τελευταίο τους ντιμπέιτ πριν την μάχη της Νέας Υόρκης, με τους διεκδικητές του χρίσματος των Δημοκρατικών να φωνάζουν κάποιες φορές ταυτόχρονα, μαζί με το κοινό υπέρ ή εναντίον τους. Ο Σάντερς αμφισβήτησε την ορθή κρίση της Κλίντον, η Κλίντον επέκρινε πως πίσω από τις θέσεις του Σάντερς δεν υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός.

Άνετο προβάδισμα στην τέως ΥΠΕΞ δίνουν τα γκάλοπ για την πολιτεία, που επιλέγει στις 19 Απριλίου. Για να διατηρήσει τις ελπίδες του, ο Σάντερς χρειάζεται ηχηρή νίκη στη Νέα Υόρκη.

Το κλίμα σύγκρουσης στους Δημοκρατικούς απέχει μεν πολύ από το αντίστοιχο στους Ρεπουμπλικανούς, όμως οι αιχμές και οι προσωπικές επιθέσεις μεταξύ των δύο υποψηφίων ενισχύθηκαν καθώς πλησιάζει η σημαντική μάχη της Νέας Υόρκης.

Στην ατμόσφαιρα σύγκρουσης στο ντιμπέιτ συνέβαλε και το εξίσου ζωντανό κοινό, το οποίο κατά περιπτώσεις φώναζε υπέρ ή κατά των υποψηφίων και διέκοπτε τις ομιλίες τους.

Ο Σάντερς στρογγύλεψε λίγο την αμφισβήτησή του το για το εάν η Κλίντον κάνει για πρόεδρος, ουσιαστικά όμως επιμένοντας: «Έχει την εμπειρία και την ευφυία για να γίνει πρόεδρος, αυτό όμως που αμφισβητώ είναι η ορθή της κρίση» είπε στο ντιμπέιτ, για να απαριθμήσει στη συνέχεια τις πιο αμφιλεγόμενες πολιτικές της επιλογής -από την υποστήριξη στην επέμβαση στο Ιράκ μέχρι την στάση της σε συμφωνίες εμπορίου.

Επανέλαβε τις επικρίσεις του για «σχέσεις της Κλίντον με την Γουόλ Στριτ», ρωτώντας «εάν πιστεύουμε πραγματικά ότι μία υποψήφια που εξαρτάται από τα συμφέροντα του «μεγάλου χρήματος» μπορεί να φέρει αλλαγή στις ΗΠΑ».

Εξίσου αιχμηρή ήταν από την πλευρά της και η Χίλαρι Κλίντον, που επέρριψε στον Σάντερς «δημιουργία εντυπώσεων» με τις κατηγορίες του γύρω από την σχέση της με την Γουόλ Στριτ και του επιτέθηκε λέγοντας πως δεν έχει παρουσιάσει πολιτικές προτάσεις με πραγματικό σχέδιο, δείχνοντας σε συνέντευξή του στη New York Daily News στην οποία «δεν κατάφερε να δώσει συγκερκιμένες απαντήσεις».

«Είναι εύκολο να κάνεις διάγνωση για το πρόβλημα, αλλά είναι άλλη ιστορία το να κάνεις κάτι για το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά η Κλίντον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ναβάρο: «Ο Μεντιλίμπαρ μας έχει ενώσει, είμαστε μια οικογένεια»

Ο Ισπανός επιθετικός του Ολυμπιακού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βάσκο προπονητή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024