Πειραιάς: Αποτροπή εισόδου σε πρόσφυγες από άλλες δομές
Για δεύτερη ημέρα το Λιμενικό Σώμα επιχειρεί να ελέγξει τον χώρο του λιμανιού του Πειραιά προκειμένου να αποτρέψει τη μετακίνηση προσφύγων από άλλους χώρους εν όψει της μεταφοράς την επόμενη εβδομάδα προς τη νέα δομή του Σκαραμαγκά.
Για δεύτερη ημέρα το Λιμενικό Σώμα επιχειρεί να ελέγξει τον χώρο του λιμανιού του Πειραιά προκειμένου να αποτρέψει τη μετακίνηση προσφύγων από άλλους χώρους εν όψει της μεταφοράς την επόμενη εβδομάδα προς τη νέα δομή του Σκαραμαγκά.
Περίπου στις 11.00 την Παρασκευή ξεκίνησε από στελέχη του Λ.Σ. διαδικασία σφράγισης των εγγράφων ταυτοποίησης που φέρουν μαζί τους οι πρόσφυγες, ενώ για μία ακόμα ημέρα στις πύλες του λιμανιού, υπάρχει επιτήρηση από ενστόλους και παραμένει κλειστή η πόρτα που οδηγεί στην προβλήτα που δένουν τα πλοία για τις Κυκλάδες απέναντι από τον σταθμό του Ηλεκτρικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί έφτασαν στο λιμάνι πρόσφυγες που είχαν μεταφερθεί τις προηγούμενες ημέρες σε δομή στην περιοχή Κατσικάς Ιωαννίνων.
Εν τω μεταξύ και σήμερα Παρασκευή αναμένεται να συνεχιστεί η προσπάθεια να πειστούν πρόσφυγες να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας σε διάφορες περιοχές της χώρας.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).