Στην αγωνιστική δράση επιστρέφει ο F. Alonso καθώς το ιατρικό επιτελείο της FIA έδωσε τελικά την έγκρισή του για την συμμετοχή του ισπανού οδηγού στο κινεζικό GP.

O οδηγός της McLaren Honda υπεβλήθη σε επαναληπτικό ιατρικό έλεγχο μετά το τέλος των πρώτων ελεύθερων δοκιμαστικών στην πίστα της Σαγκάης, όπως είχε ζητηθεί από την FIA και έχει πλέον το «πράσινο φως» για να συμμετάσχει στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου και στον αγώνα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία: «σε συνέχεια του ιατρικού ελέγχου στον οποίο υποβλήθηκε μετά τα ελεύθερα δοκιμαστικά ο γιατρός της παγκόσμιας ομοσπονδίας, καθηγητής Jean-Charles Piette, και ο επικεφαλής ιατρός του κινεζικού Grand Prix, καθηγητής Shiyi Chen, αποφάσισαν ότι ο F. Alonso κρίθηκε έτοιμος να συμμετάσχει σε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες του Σαββατοκύριακου».

Όπως επίσης επισημαίνεται στην ανακοίνωση «δεν θα υπάρξουν εκ νέου ιατρικές εξετάσεις πλην της περίπτωσης που ο F. Alonso εμφανίσει οποιουδήποτε είδους ασυνήθιστο σύμπτωμα, περίπτωση στην οποία συνιστάται στον οδηγό να διακόψει τον αγώνα».

Μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε στο GP Αυστραλίας, ο F. Alonso είχε «κοπεί» από το ιατρικό team της FIA, πριν δύο εβδομάδες, στο GP του Bahrain όπου τελικά δεν αγωνίστηκε.

auto.in.gr