Μήνυμα στους δανειστές, και ειδικά στο ΔΝΤ, ότι η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα έστειλε μέσω twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στο Στρασβούργο.

Σε άλλο tweet ο κ. Τσίπρας εκφράζει την ικανοποίησή του για τη θέση που διατύπωσε ο Μάρτιν Σουλτς περί ολοκλήρωσης της αξιολόγησης σύντομα και προσθέτει ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση με στόχο την προστασία των αδυνάτων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μάρτιν Σουλτς μετά την συνάντηση σημειώνεται ότι οι δύο πολιτικοί «αντάλλαξαν αναλυτικές απόψεις. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις αναφορικά με τα συμπεράσματα της αξιολόγησης».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι Τσίπρας και Σουλτς συμφώνησαν πως «οι θεσμοί και η κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνουν σε όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο. Ελλάδα και θεσμοί καλούνται να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, η ελληνική πλευρά εξέφρασε ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συνάντησης Τσίπρα – Σουλτς, καθώς κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας διαπιστώθηκε κοινός τόπος και επί της ουσίας και επί της διαδικασίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκησε μιάμιση ώρα, ο πρόεδρος του ΕΚ αποδέχθηκε ότι δεν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα, ότι θα πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, ώστε να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ