Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα

Τσίπρας: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα

Μήνυμα στους δανειστές, και ειδικά στο ΔΝΤ, ότι η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα έστειλε μέσω twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στο Στρασβούργο. Ο Σουλτς σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως Ελλάδα και θεσμοί πρέπει να κάνουν «ό,τι είναι δυνατό για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».

Μήνυμα στους δανειστές, και ειδικά στο ΔΝΤ, ότι η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα έστειλε μέσω twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στο Στρασβούργο.

Σε άλλο tweet ο κ. Τσίπρας εκφράζει την ικανοποίησή του για τη θέση που διατύπωσε ο Μάρτιν Σουλτς περί ολοκλήρωσης της αξιολόγησης σύντομα και προσθέτει ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση με στόχο την προστασία των αδυνάτων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μάρτιν Σουλτς μετά την συνάντηση σημειώνεται ότι οι δύο πολιτικοί «αντάλλαξαν αναλυτικές απόψεις. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις αναφορικά με τα συμπεράσματα της αξιολόγησης».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι Τσίπρας και Σουλτς συμφώνησαν πως «οι θεσμοί και η κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνουν σε όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο. Ελλάδα και θεσμοί καλούνται να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, η ελληνική πλευρά εξέφρασε ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συνάντησης Τσίπρα – Σουλτς, καθώς κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας διαπιστώθηκε κοινός τόπος και επί της ουσίας και επί της διαδικασίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκησε μιάμιση ώρα, ο πρόεδρος του ΕΚ αποδέχθηκε ότι δεν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα, ότι θα πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, ώστε να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024