Τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στου Γουδή προωθεί o Π.Σκουρλέτης
Την αποφασιστικότητα του υπουργείου να προωθήσει το θέμα της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου στου Γουδή, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, ανακοινώθηκε από το υπουργείο.
Την αποφασιστικότητα του υπουργείου να προωθήσει το θέμα της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου στου Γουδή, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, ανακοινώθηκε από το υπουργείο.
Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα ενημέρωσαν τον υπουργό για τα κύρια αιτήματά τους και τον 20ετή αγώνα τους προκειμένου η συγκεκριμένη έκταση να προστατευτεί και να αναπτυχθεί προς όφελος όλων των κατοίκων της Αθήνας.
Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι παρ’ όλο που πρόκειται για μια σύνθετη υπόθεση, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να «ξετυλιχτεί το κουβάρι» και να προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα για να δοθούν λύσεις.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου θα λειτουργήσουν συντονισμένα το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα εκκρεμή ζητήματα για να περάσει ο σχεδιασμός στην επόμενη φάση του και να δικαιωθούν οι αγώνες δεκαετιών από πολίτες και κινήματα που υπερασπίστηκαν την περιοχή και την προοπτική της ως ενός σημαντικού χώρου πρασίνου και δημιουργίας.
Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η ΓΓ του ΥΠΕΝ Χριστίνα Μπαριτάκη, η ΓΓ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, Ειρήνη Κλαμπατσέα, ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Γιώργος Πατρίκιος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισαίος: Η γέφυρα μεταξύ Λυσία και Δημοσθένη
- Κάτω Αχαΐα: Πυροβόλησαν στο κεφάλι νεαρό με αεροβόλο όπλο
- Σαμ Νιλ: Πέθανε ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Jurassic Park»
- Ο Ολυμπιακός τσεκάρει την περίπτωση του Πουλακίδα
- Κίνηση στους δρόμους: Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό – Προβλήματα και στην Αττική Οδό
- Ανάλυση δεδομένων: Η ζέστη σκοτώνει κατά μέσο όρο ένα άτομο το λεπτό σε όλο τον κόσμο
- Ο Κρίστοφερ Νόλαν εκθειάζει τα «Obsession» και «Backrooms»
- Η Αργεντινή θα φορέσει στον ημιτελικό τη φανέλα του ιστορικού αγώνα με την Αγγλία το 1986 (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442