Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με μεγάλη διαφορά το ολλανδικό «όχι» στην σύνδεση Ουκρανίας - ΕΕ

Με μεγάλη διαφορά το ολλανδικό «όχι» στην σύνδεση Ουκρανίας – ΕΕ

Με μεγάλο ποσοστό απέρριψαν οι ολλανδοί ψηφοφόροι την συμφωνία σύνδεσης Ουκρανίας - ΕΕ, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εκλογική Επιτροπή της χώρας την Τρίτη. Συνολικά, το 61% των ψηφοφόρων είπε «όχι» στη συμφωνία, ενώ το 38,2% είπε «ναι».

Με μεγάλο ποσοστό απέρριψαν οι ολλανδοί ψηφοφόροι την συμφωνία σύνδεσης Ουκρανίας – ΕΕ, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εκλογική Επιτροπή της χώρας την Τρίτη. Συνολικά, το 61% των ψηφοφόρων είπε «όχι» στη συμφωνία, ενώ το 38,2% είπε «ναι».

Το δημοψήφισμα διεξήχθη στις 6 Απριλίου.

Περίπου 4,1 εκατομμύρια ψηφοφόροι ψήφισαν στο δημοψήφισμα (το 32,3% του συνολικού εκλογικού σώματος). Σημειώνεται ότι για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος χρειάζεται το 30% των ψήφων.

Το δημοψήφισμα θα συζητηθεί την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε έχει πει στους Ολλανδούς ότι δεν θα επικυρώσει την συνθήκη στην παρούσα μορφή της, αλλά ότι θα χρειαστεί τροποποίησή της.

Η συμφωνία σύνδεσης έχει ως στόχο τη σύναψη στενότερων οικονομικών και πολιτικών δεσμών μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας.

Η συμφωνία είχε ήδη υπερψηφιστεί από 27 Κοινοβούλια κρατών-μελών. Τον Ιανουάριο είχε περάσει με θετική ψήφο και από τα δύο σώματα της ολλανδικής Βουλής, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κύρωσής της, διότι μεσολάβησε η συλλογή 400.000 υπογραφών από ευρωσκεπτικιστές ψηφοφόρους, γεγονός που είχε ως συνέπεια την απόφαση να παρουσιαστεί η εν λόγω συμφωνία και ενώπιον του λαού στο πλαίσιο συμβουλευτικού δημοψηφίσματος, σύμφωνα με όσα ορίζει το ολλανδικό Σύνταγμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024