Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με στόχο το «break» ο ΠΑΟ «πέταξε» για τη Βιτόρια

Με στόχο το «break» ο ΠΑΟ «πέταξε» για τη Βιτόρια

Με στόχο την πρόκριση στο 12ο φάιναλ φορ Euroleague της ιστορίας του και πρώτο από το 2012 στην Κωνσταντινούπολη αναχώρησε για τη Βιτόρια σήμερα, Δευτέρα, ο Παναθηναϊκός, ενόψει των πρώτων δύο αγώνων με τη Λαμποράλ Κούτσα, για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Αν και με μειονέκτημα έδρας ο 3ος του 5ου ομίλου Παναθηναϊκός απέναντι στη 2η του 6ου ομίλου, Λαμποράλ, έχει κάθε λόγο να πιστεύει στο... break, για να φτάσει πρώτος στις 3 νίκες και στο... Βερολίνο, όπου διεξάγεται φέτος το φάιναλ φορ.

Με στόχο την πρόκριση στο 12ο φάιναλ φορ Euroleague της ιστορίας του και πρώτο από το 2012 στην Κωνσταντινούπολη αναχώρησε για τη Βιτόρια σήμερα, Δευτέρα, ο Παναθηναϊκός, ενόψει των πρώτων δύο αγώνων με τη Λαμποράλ Κούτσα, για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Αν και με μειονέκτημα έδρας ο 3ος του 5ου ομίλου Παναθηναϊκός απέναντι στη 2η του 6ου ομίλου, Λαμποράλ, έχει κάθε λόγο να πιστεύει στο… break, για να φτάσει πρώτος στις 3 νίκες και στο… Βερολίνο, όπου διεξάγεται φέτος το φάιναλ φορ.

Εξάλλου, ο Ολυμπιακός που έμεινε εκτός πλέι οφ για πρώτη φορά μετά από 10 συνεχείς παρουσίες κατάφερε να νικήσει τις 3 από τις 4 αναμετρήσεις με την ομάδα του Γιάννη Μπουρούση την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε χωρίς τους Παπαγιάννη και Χαραλαμπόπουλο που αντιμετωπίζουν προβλήματα, μέσω Μονάχου, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να δηλώνει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: «Αυτή είναι η ευκαιρία μας!»

Ο πρώτος αγώνας των «πρασίνων» με τη Λαμποράλ είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Τετάρτη (13/4, 21:45), ενώ ο δεύτερος θα διεξαχθεί στη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα ίδια ώρα την Παρασκευή (15/4, 21:45). Σαν σήμερα, στις 11 Απριλίου 1996 ο Παναθηναϊκός στέφθηκε για πρώτη φορά πρωταθλητής Ευρώπης, στο Παρίσι.

Ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς δήλωσε:
«Τα ματς με τη Λαμποράλ είναι ο βασικός μας στόχος αυτή τη στιγμή. Είναι μια ομάδα που έχει πραγματοποιήσει μια απίστευτη σεζόν. Βγήκε δεύτερη σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ κερδίζοντας μεγάλους αντιπάλους. Στο επίπεδο των playoffs όλοι μπορούν να κερδίσουν τους πάντες. Αυτή είναι η ευκαιρία μας. Πηγαίνουμε εκεί έχοντας τεράστια θέληση να τα καταφέρουμε και μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Πρέπει να παίξουμε καλά και να βρούμε απαντήσεις στις αθλητικές ικανότητες του αντιπάλου. Είναι μια πολύ ψηλή και σκληρή ομάδα».

Σε ερώτηση σχετικά με τη σημασία της αντιμετώπισης του Μπουρούση από τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είπε: «Ο Μπουρούσης πραγματοποιεί μια απίστευτη σεζόν. Είναι προφανώς ένας από τους ηγέτες ή και ο ηγέτης της Λαμποράλ Κούτσα. Τους δίνει ό,τι χρειάζονται για να σταθούν σε αυτό το επίπεδο. Είναι από τους παίκτες που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατάλληλα. Δεν είναι μόνο δουλειά του Ραντούλιτσα η αντιμετώπισή του αλλά ομαδική προσπάθεια«. Για την περιφέρεια της Λαμποράλ τόνισε: «Πέραν αυτού διαθέτουν και αρκετούς καλούς παίκτες στην περιφέρεια. Εμείς όμως πιστεύουμε στους εαυτούς και μας θεωρούμε ότι μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο για να τα καταφέρουμε».

Όταν υπενθύμισαν στον Τζόρτζεβιτς πως σαν σήμερα, πριν 20 χρόνια, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στο Παρίσι αν πιστεύει πως μπορεί να το επαναλάβει φέτος, ο «Σάλε» απάντησε: «Αυτή τη στιγμή το πρώτο πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας είναι το πρώτο ματς. Δεν με ενδιαφέρει τι λέγεται, τι γράφεται. Σκεφτόμαστε μόνο το πρώτο παιχνίδι με τη Λαμποράλ Κούτσα το οποίο είναι την Τετάρτη. Και μετά θα σκεφτόμαστε αυτό της Παρασκευής. Όχι με τη θεωρία και την ιστορία. Μόνο το πρώτο ματς μας απασχολεί».

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ρωτήθηκε αν πρέπει να γίνει το… break στον πρώτο αγώνα και εξήγησε: «Πρέπει να νικήσουμε τρία ματς. Δεν έχει σημασία αν θα είναι εντός ή εκτός έδρας. Η μία νίκη δεν είναι αρκετή. Έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας ότι μπορούμε να κερδίσουμε εκτός έδρας. Είναι μια μεγάλη σειρά. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα και το πρώτο μας βήμα είναι την Τετάρτη».

Από την πλευρά του ο Νικ Καλάθης δήλωσε: «Η Λαμποράλ Κούτσα είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Πολύ σκληρή ειδικά μέσα στην έδρα της. Ξέρουμε πως δεν θα έχουμε εύκολο έργο. Θα πάμε εκεί να παίξουμε όπως ξέρουμε, θα κάνουμε το καλύτερο για να τα καταφέρουμε. Οι αντίπαλοι διαθέτουν αρκετούς πολύ καλούς παίκτες τόσο στην περιφέρεια όσο και στην ρακέτα, όπου έχουν μεγάλα κορμιά. Εμείς, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να χτυπήσουμε στις αδυναμίες τους βάσει του σκάουτινγκ που έχουμε κάνει και να πάρουμε το αβαντάζ που θα μας δώσει τη δυνατότητα να πετύχουμε το στόχο μας».

Όσο για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει ως το τέλος και να κατακτήσει το τρόπαιο, ο διεθνής γκαρντ σημείωσε: «Γιατί όχι; Πιστεύουμε στους εαυτούς και την ομάδα μας. Πιστεύουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Αυτή τη στιγμή, όμως, έχουμε στο μυαλό μας μόνο το πώς θα κερδίσουμε τη Λαμποράλ Κούτσα στη σειρά των πλέι οφ και να πάμε στο Final 4. Αυτό είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή».

Τέλος, ο Έλιοτ Γουίλιαμς τόνισε: «Είναι κάτι το εξαιρετικό να αγωνίζεσαι στο επίπεδο των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να πάρουμε την πρόκριση και να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Απέναντί μας θα βρούμε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Λαμποράλ. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο πρώτο παιχνίδι και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα γι’ αυτό».

Αναφορικά με το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να νικήσει στη Βιτόρια, ο Αμερικάνος γκαρντ υπογράμμισε: «Απαιτείται να έχουμε πολλή περισσότερη συγκέντρωση σε σχέση με κάποιο εντός έδρας παιχνίδι. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι στο ματς αγωνιζόμενοι με πάθος».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Έλιοτ Γουίλιαμς αναφέρθηκε στα δυνατά σημεία της Λαμποράλ Κούτσα, σημειώνοντας πως ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμος: «Διαθέτουν αρκετούς παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν από την περιφέρεια. Επίσης, είναι πολύ καλοί και στο παιχνίδι κάτω από το καλάθι. Ειδικά ο Μπουρούσης είναι εξαιρετικός. Ιδιαίτερα ταλαντούχος παίκτης. Πολύ καλός και στο πικ εν ποπ. Είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε. Θα δουλέψουμε λίγο ακόμη στο σκάουτινγκ. Το τεχνικό επιτελείο έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι θα εμφανιστούμε πανέτοιμοι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024