Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πύρρειος νίκη Σάντερς στο Ουαϊόμινγκ, ο Κρουζ «ροκανίζει» τις ελπίδες του Τραμπ
Η Σούζαν Σάραντον σε εκδήλωση υπέρ του Σάντερς: Όλοι οι υποψήφιοι ετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη της Νέας Υόρκης

Πύρρειος νίκη Σάντερς στο Ουαϊόμινγκ, ο Κρουζ «ροκανίζει» τις ελπίδες του Τραμπ

To σερί των «μικρότερων νικών» του πριν τη μεγάλη μάχη της Νέας Υόρκης συνέχισε ο Μπέρνι Σάντερς στο Ουαϊόμινγκ -έστω κι αν στο τέλος, το αποτέλεσμα είναι ουσιαστικά ισοπαλία, καθώς παίρνει τους ίδιους εκλέκτορες με την Κλίντον. Στους Ρεπουμπλικανούς, ο Τεντ Κρουζ πήρε τους εκλέκτορες του Κολοράντο, απειλώντας έτσι τις ελπίδες του προπορευόμενου Τραμπ να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κόμμα.

To σερί των «μικρότερων νικών» του πριν τη μεγάλη μάχη της Νέας Υόρκης συνέχισε ο Μπέρνι Σάντερς, νικώντας και στην εσωκομματική διαδικασία στο Ουαϊόμινγκ -έστω κι αν στο τέλος, το αποτέλεσμα είναι ουσιαστικά ισοπαλία, καθώς παίρνει τους ίδιους εκλέκτορες με την Κλίντον. Στους Ρεπουμπλικανούς, ο Τεντ Κρουζ πήρε τους εκλέκτορες του Κολοράντο, απειλώντας έτσι τις ελπίδες του προπορευόμενου Τραμπ να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κόμμα.

Ενδεικτικό ωστόσο της καμπής στην οποία βρίσκεται η μάχη για το χρίσμα στα δύο κόμματα ήταν ότι το Σάββατο και η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως και ο Τζον Κάσιτς (Ρεπουπλικανοί) βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη, η μάχη της οποίας δίνεται στις 19 Απριλίου.

Στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών στο Ουαϊόμινγκ, ο Μπερνι Σάντερς απέσπασε το 55,7% έναντι του 43,7% που πήρε η Κλίντον. Στην πράξη όμως, από τους 14 εκλέκτορες που δίνει η πολιτεία (το χαμηλότερο για τους Δημοκρατικούς) ο Σάντερς θα πάρει επτά και η Κλίντον επίσης επτά.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για την έβδομη νίκη Σάντερς από τις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις και δείχνει πως στην παρούσα φάση ο Σάντερς έχει το ρυθμό της προεκλογικής εκστρατείας, έστω κι αν βρίσκεται πολύ πίσω από την Κλίντον – και έστω κι αν το αναλογικό σύστημα κατανομής εκλεκτόρων που ακολουθούν οι Δημοκρατικοί θα συνεχίσει να δίνει έδρες στην Κλίντον, καθιστώντας έτσι με κάθε κάλπη δυσκολότερη την ανατροπή.

Στο πεδίο των Ρεπουμπλικανών, ο Τεντ Κρουζ κατάφερε να πάρει και τους 34 εκλέκτορες του Κολοράντο. Η διαδικασία που ακολουθούν οι Ρεπουμπλικανοί του Κολοράντο είναι, όπως και σε άλλες τρεις πολιτείες, «τοπικό συνέδριο» αντί για τις συνηθισμένες στις υπόλοιπες πολιτείες (primary ή caucus).

Στην κούρσα για το χρίσμα του κόμματος παραμένει μπροστά ο Ντόναλντ Τραμπ. Όμως κάθε νίκη του Κρουζ, έστω και μικρή, μεγαλώνει τον κίνδυνο για τον μεγιστάνα να μην διασφαλίσει το μαγικό αριθμό των 1.235 εκλεκτόρων για το τελικό συνέδριο των Ρεπουμπλικανών του Ιουλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024