
Γαλλία: Επεισοδιακές διαδηλώσεις κατά των αλλαγών στα εργασιακά
Μισθωτοί, φοιτητές και μαθητές λυκείου κατέκλυσαν τους δρόμους πολλών πόλεων της Γαλλίας για να διαμαρτυρηθούν κατά της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που προωθεί η κυβέρνηση. Επεισόδια ξέσπασαν στο Παρίσι, τη Νάντ και τη Ρεν. Συνολικά 26 άτομα συνελήφθησαν.
Μισθωτοί, φοιτητές και μαθητές λυκείου κατέκλυσαν τους δρόμους πολλών πόλεων της Γαλλίας για να διαμαρτυρηθούν κατά της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που προωθεί η κυβέρνηση. Ωστόσο τις κινητοποιήσεις αμαύρωσαν βίαια επεισόδια.
Περίπου 120.000 άτομα διαδήλωσαν σε ολόκληρη την χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Ωστόσο, οι διοργανωτές έκαναν λόγο για 110.000 διαδηλωτές μόνο στο Παρίσι.
Στο Παρίσι, τη Νάντ και τη Ρεν ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ νεαρών, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα, που εκσφενδόνιζαν αντικείμενα και των αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήση δακρυγόνων.
Στη Ρεν, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ αυτών τρεις αστυνομικοί, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Στη Νάντη, εκατοντάδες διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα, έσπασαν βιτρίνες, ενώ οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα γεγονότα αναγκάστηκαν να φύγουν.
Στο Παρίσι, τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με την αστυνομία.
Συνολικά, 26 άνθρωποι συνελήφθησαν, γνωστοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών.
Στις 28 Απριλίου τα συνδικάτα έχουν προκηρύξει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού θα χτυπήσουν ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες
- Αυτό το ποσό θα πάρει ο Μόντριτς για τον έναν χρόνο στη Μίλαν
- Γερμανία: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο καγκελάριος Μερτς – «Έπονται περαιτέρω αλλαγές»
- Καρυστιανού: Αστεία τα περί ρωσικής επιρροής – Όποτε γίνουν εκλογές είμαστε πανέτοιμοι
- Δασμοί 2.0: Αναζωπύρωση του εμπορικού πολέμου από τον Τραμπ – Ποιες χώρες μπήκαν στο στόχαστρο, οι αντιδράσεις
- Ο Τζόνι Ντεπ αποκαλύπτει τον εσωτερικό του Σκρουτζ στο νέο τρέιλερ του «Ebenezer»

