
Συνελήφθη καταζητούμενος για το Παρίσι
Ο Μοχάμεντ Αμπρινί, βασικός καταζητούμενος για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, συνελήφθη, μετέδωσε η δημόσια βελγική τηλεόραση VRT -αναφέροντας πως πιθανώς πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο με τον «άνδρα με το καπέλο» που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας δίπλα στους καμικάζι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
Ο Μοχάμεντ Αμπρινί, βασικός καταζητούμενος για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, συνελήφθη, μετέδωσε η δημόσια βελγική τηλεόραση VRT -αναφέροντας πως πιθανώς πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο με τον «άνδρα με το καπέλο» που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας δίπλα στους καμικάζι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
Η βελγική Εισαγγελία ανέφερε ότι έγιναν «αρκετές συλλήψεις» σχετικά με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, χωρίς κανένα περαιτέρω σχόλιο. Αστυνομικές πηγές πάντως σε Βέλγιο και Γαλλία επιβεβαιώνουν τη σύλληψη Αμπρινί.
Ο Αμπρινί, 31 ετών, είχε περιληφθεί στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων προσώπων στην Ευρώπη -τον είχαν δει να επιβαίνει σε αυτοκίνητο μαζί με τον Σαλά Αμπντεσλάμ δύο ημέρες πριν από τις αιματηρές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα.
Ο Αμπντεσλάμ συνελήφθη στις Βρυξέλλες τέσσερις ημέρες πριν αιματοκυλίσουν το αεροδρόμιο και το μετρό της πόλης οι βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους.
Η ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Βελγίου επιβεβαίωσε σε λακωνική ανακοίνωση ότι πραγματοποιήθηκαν «αρκετές συλλήψεις» στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Οι Αρχές αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε άλλο σχόλιο για την υπόθεση, ωστόσο λίγα λεπτά νωρίτερα η δημόσια τηλεόραση VRT είχε μεταδώσει τη σύλληψη του Μοχάμεντ Αμπρινί, ο οποίος πιθανότατα εμπλέκεται και στις επιθέσεις αυτοκτονίας των Βρυξελλών.
Η VRT ανέφερε πως «είναι περισσότερο από πιθανό» ότι είναι το ίδιο πρόσωπο με τον «άνδρα με το καπέλο», χωρίς να διευκρινίσει τις πηγές της. Οι αρχές κρατούν και έναν δεύτερο ύποπτο, που πιστεύεται ότι είναι εκείνος που θεάθηκε μαζί με τον τρίτο βομβιστή αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στο μετρό. Σύμφωνα με το VRT ο άνδρας αυτός ονομάζεται Οσάμα Κραγιέμ.
Αστυνομική πηγή επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι έχει συλληφθεί ο Αμπρινί. Δεν έχει δοθεί ωστόσο καμία διευκρίνιση για το πού και υπό ποιες συνθήκες έγινε η σύλληψη.
Οι βελγικές αρχές είχαν απευθύνει την Πέμπτη νέα έκκληση για πληροφορίες σχετικά με τον λεγόμενο «άνδρα με τα λευκά» ή «άνδρα με το καπέλο», τον καταζητούμενο για τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες, δημοσιοποιώντας νέες φωτογραφίες του.
Ο «άνδρας με το καπέλο» έφυγε από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών λίγο πριν ανατιναχθούν οι δύο συνεργοί του και αργότερα εντοπίστηκε από κάμερες ασφαλείας κλειστού κυκλώματος σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Παναθηναϊκός ξόδεψε 10,7 εκ. ευρώ για το «9» σε 1,5 χρόνο!
- Σακελλαρίδης: Άμεση αποπομπή του προκλητικού και ψεύτη Λαζαρίδη από την κυβέρνηση
- «Ανεπίσημο χωρίς να είναι ατημέλητο» – Tο φανελένιο πουκάμισο κάνει την επανεμφάνισή του
- Απαγόρευση μεταγραφών επιβλήθηκε στην Παρτιζάν
- Δουδωνής για Λαζαρίδη: Αυτή η κυβέρνηση παρίστανε την κυβέρνηση των αρίστων αλλά είναι των αχρήστων
- Christina O: Πωλείται η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση – «Βουτιά» στην τιμή
