Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να εξεγερθούν κατά του Κάμερον παροτρύνει τους Βρετανούς ο Σνόουντεν

Να εξεγερθούν κατά του Κάμερον παροτρύνει τους Βρετανούς ο Σνόουντεν

Σε μαζικές διαδηλώσεις κατά του Ντέιβιντ Κάμερον με στόχο την παραίτησή του καλεί τους Βρετανούς το «βαθύ λαρύγγι» της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν στη σκιά της καθυστερημένης παραδοχής του Βρετανού πρωθυπουργού ότι διατηρούσε κατά το παρελθόν μετοχές σε offshore του πατέρα του. «Οι επόμενες 24 ώρες θα μπορούσαν να αλλάξουν τη Βρετανία» λέει ο Σνόουντεν παραπέμποντας στις εξελίξεις στην Ισλανδία.

Σε μαζικές διαδηλώσεις κατά του Ντέιβιντ Κάμερον με στόχο την παραίτησή του καλεί τους Βρετανούς το «βαθύ λαρύγγι» της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν στη σκιά της καθυστερημένης παραδοχής του Βρετανού πρωθυπουργού ότι διατηρούσε κατά το παρελθόν μετοχές σε offshore του πατέρα του.

«Οι επόμενες 24 ώρες θα μπορούσαν να αλλάξουν τη Βρετανία» λέει ο Σνόουντεν παραπέμποντας στις εξελίξεις στην Ισλανδία και την παραίτηση του πρωθυπουργού Σίγκμουντουρ Ντάβιντ Γκουνλάουγκσον υπό το βάρος των αποκαλύψεων των Panama Papers.

«Εναπόκειται στους Βρετανούς, όχι σε εμάς. Στην Ισλανδία το 10% όλων των ψηφοφόρων βρίσκονταν στους δρόμους εντός 24 ωρών, και για λιγότερες [αποκαλύψεις]» γράφει στο Twitter ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA).

Ο υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενος στις ΗΠΑ για τη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων εγγράφων των υπηρεσιών πληροφοριών στα χρονικά έκανε επίσης αναφορά μέσω Twitter στο hashtag #resigncameron, ενώ επίσης φάνηκε να υπαινίσσεται ότι χρειάζεται μία «στρατηγική» για να επιβάλλει την παραίτηση του πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν έχει καταφύγει στη Ρωσία, όπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει βρεθεί επίσης στη δίνη του σκανδάλου των Panama Papers με την αποκάλυψη της δράσης offshore στα χέρια στενών συνεργατών και φίλων του.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον βρίσκεται αντιμέτωπος με τα «πυρά» της βρετανικής αντιπολίτευσης αφότου αναγνώρισε, με καθυστέρηση, ότι είχε στην ιδιοκτησία του μετοχές -τις οποίες ωστόσο πούλησε πριν περάσει το κατώφλι του Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ- στην εταιρεία offshore Blairmore Holdings την οποία είχε συστήσει ο εκλιπών πατέρας του, Ίαν.

Οι Εργατικοί τον εγκαλούν για υποκρισία υπενθυμίζοντας τοποθετήσεις του στο παρελθόν ότι τέτοιες επενδύσεις είναι «ανήθικες».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η εταιρεία δεν συστάθηκε για λόγους φοροαποφυγής, επισημαίνοντας ότι πούλησε τις μετοχές, αξίας 31.5000 λιρών, που είχε με την σύζυγό του τον Ιανουάριο του 2010, πριν την εκλογή του, και είχε πληρώσει όλους τους προβλεπόμενους φόρους από την πώληση.

Κριτική δέχθηκε ωστόσο ταυτόχρονα και για τη δήλωσή του ότι δεν μπορεί να εντοπίσει «κάθε πηγή προέλευσης των χρημάτων» σχετικά με την κληρονομιά 300.000 λιρών που του άφησε ο πατέρας του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024