Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το manga «Death Note» έρχεται στο Νetflix

Το manga «Death Note» έρχεται στο Νetflix

...

Μαντώ Σιώμου

Το Death Note, ένα από τα δημοφιλέστερα manga των τελευταίων χρόνων, θα μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη και θα απευθύνεται αποκλειστικά σε ενηλίκους. Το Netflix απέκτησε τα δικαιώματα της κινηματογραφικής μεταφοράς του, την οποία θα σκηνοθετήσει ο Άνταμ Γουίνγκαρντ (You’re Next, The Guest).

Πρόκειται για την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά manga, στον δυτικό πολιτισμό, η οποία σύμφωνα με τους παραγωγούς θα είναι αρκετά ρεαλιστική και προσγειωμένη, διατηρώντας παράλληλα το στοιχείο του φανταστικού. Η παραγωγή της θα ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Τζέρεμι Σλέιτερ, ενώ πρωταγωνιστές θα είναι ο Νατ Γουλφ και η Μάργκαρετ Κουάλεϊ.

Η ταινία ακολουθεί την ιστορία ενός μαθητή λυκείου, τον Γιαγκάμι Λάιτ, που ανακαλύπτει ένα υπερφυσικό τετράδιο, που του επιτρέπει να σκοτώνει οποιονδήποτε, απλά γράφοντας το όνομά του σε αυτό. Προσπαθώντας να απαλλάξει τον κοινωνία από τους εγκληματίες, γίνεται ο ίδιος κριτής και «θεός» ενός νέου κόσμου, που οδηγείται σταδιακά στην παράνοια. Εμπόδιο στα σχέδια του στέκεται ένας μοναχικός αστυνομικός που θα ανακαλύψει τα ίχνη του και θα προσπαθήσει να εξιχνιάσει το τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από όλους αυτούς τους μυστήριους θανάτους.

Η δημοφιλής σειρά ιαπωνικών manga, σε σενάριο Όομπα Τσογκούμι και εικονογράφηση από τον Τακέσι Ομπάτα, δημοσιεύτηκε στις σελίδες του περιοδικού Weekly Shōnen Jump από τον Δεκέμβριο του 2003 έως το Μάιο του 2006, αργότερα μεταφέρθηκε σε κινούμενο σχέδιο στην ιαπωνική τηλεόραση. Η σειρά ενέπνευσε επίσης τρεις ταινίες, δύο μυθιστορήματα και αρκετά βιντεοπαιχνίδια.

Το ιαπωνικό κόμικς, κυκλοφόρησε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2009, μεταφρασμένο από την εταιρεία Anubis.

Η μεγάλη επιρροή του manga σε μαθητές, σε διάφορες χώρες του κόσμου, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Η κυκλοφορία του Death Note έχει απαγορευτεί σε διάφορες πόλεις της Κίνας, όπως το Πεκίνο και τη Σαγκάη, ενώ στις ΗΠΑ υπάρχουν περιπτώσεις όπου μαθητές αποβλήθηκαν όταν βρέθηκαν στην κατοχή τους τετράδια με τίτλο Death Note, που περιείχαν ονόματα συμμαθητών τους ή καθηγητών.

Ακραία περίπτωση αποτελεί η δολοφονία ενός άντρα στο Βέλγιο τον Σεπτέμβριο του 2007, όπου δίπλα του βρέθηκαν δύο σημειώσεις, με σαφή επιρροή από το μάνγκα. Η υπόθεση παρέμενε για χρόνια άλυτη, ενώ ο Βέλγικος τύπος ονόμασε την υπόθεση Mangamoord (Φόνος του Μάνγκα).

entertainment.in.gr

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024