Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά: Οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν μόνο έναν δρόμο, να τα καταφέρουμε

Γεννηματά: Οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν μόνο έναν δρόμο, να τα καταφέρουμε

«Η κυβέρνηση, με τις επιλογές της, φτωχοποιεί τη μεσαία τάξη και εξαθλιώνει καθημερινά τους φτωχούς» δήλωσε από την Κόρινθο, η Φώφη Γεννηματά. «Οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν μόνο έναν δρόμο, να τα καταφέρουμε» συνέχισε.

«Η κυβέρνηση, με τις επιλογές της, φτωχοποιεί τη μεσαία τάξη και εξαθλιώνει καθημερινά τους φτωχούς» δήλωσε από την Κόρινθο, πρώτο σταθμό της περιοδείας της στην Πελοπόννησο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

«Κάθε μέρα και περισσότερο ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι έχει παραπλανηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ. Η ελπίδα που τους υποσχέθηκε καταπλακώθηκε από το τρίτο μνημόνιο» πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για άλλη μία φορά, όπως ακριβώς έκανε και το 2015, χάνει πολύτιμο χρόνο. Διαπραγματεύεται χωρίς σχέδιο και χωρίς στρατηγική και με δεδομένες τις ακραίες θέσεις που διαχρονικά εκφράζει το ΔΝΤ, οι άγονες συγκρούσεις που η κυβέρνηση προκαλεί, θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας και απομακρύνουν, δυστυχώς, την ελπίδα για μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους».

«Οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν μόνο έναν δρόμο, να τα καταφέρουμε. Να διαμορφώσουμε έναν ισχυρό πόλο, έναν κεντροαριστερό πόλο εξουσίας και να διαμορφώσουμε μία πρόταση που θα δίνει διέξοδο οριστικά από την κρίση, θα αντιμετωπίζει τις ανισότητες που δημιουργήθηκαν κυρίως μέσα από τη διαχείριση της κρίσης και θα εξασφαλίζει ευκαιρίες για τους Έλληνες πολίτες και πριν απ’ όλα και τη νέα γενιά» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Το μεσημέρι η κ. Γεννηματά βρέθηκε στην Αργολίδα, από όπου ζήτησε την προώθηση σχεδίου στα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία για δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο.

Συνοδευόμενη από το βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανιάτη, τον αντιπεριφερειάρχη στο νομό Τάσο Χειβιδόπουλο και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας Φάνη Στεφανόπουλο, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του αγωγού φυσικού αερίου στα Φίχτια Αργολίδας και ενημερώθηκε για την πορεία ολοκλήρωσης του αγωγού φυσικού αερίου ως την Μεγαλόπολη για τη λειτουργία του νέου εργοστασίου παραγωγής ρεύματος συνδυασμένου κύκλου της ΔΕΗ που λειτουργεί δοκιμαστικά.

Η ίδια επισκέφθηκε τη Μεγαλόπολη και στο δημαρχείο συναντήθηκε με τη δημοτική αρχή, ενώ αμέσως μετά πήγε στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ και ενημερώθηκε για την νέα 5η μονάδα παραγωγής ρεύματος συνδυασμένου κύκλου που τροφοδοτείται με φυσικό αέριο και λειτουργεί δοκιμαστικά από το Δεκέμβριο του 2014.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος ζήτησε από την κ. Γεννηματά να συμβάλει στην επίλυση τριών βασικών προβλημάτων που αφορούν την περιοχή: Πρώτον στην εφαρμογή δικτύου διανομής φυσικού αερίου για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, δεύτερον στην επέκταση κι ολοκλήρωση του έργου της τηλεθέρμανσης στη Μεγαλόπολη και τρίτον στη στελέχωση με το αναγκαίο ιατρικό και λοιπό προσωπικό του κέντρου υγείας Μεγαλόπολης, που φέρει το όνομα του πατέρα της Γιώργου Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά, αποχωρώντας από το δημαρχείο Μεγαλόπολης, σε δηλώσεις της εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση σημειώνοντας ότι, «ο κ. Τσίπρας που θα έσκιζε τα μνημόνια, σήμερα σκίζει τα μικρομεσαία εισοδήματα με τη φορολογία. Θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και σήμερα έχει στο στόχαστρο την ιδιοκτησία. Θα κούρευε τα δάνεια και σήμερα απειλείται η πρώτη κατοικία. Θα στήριζε τη νέα γενιά και σήμερα της φορτώνει όλα τα βάρη του ασφαλιστικού για να κλείσει τη μαύρη τρύπα που αυτός δημιούργησε».

Προσέθεσε ότι η δικαιοσύνη δοκιμάζεται, όπως και η ελευθερία της έκφρασης και τόνισε, «διαπραγματεύονται χωρίς σχέδιο και χωρίς στρατηγική. Με δεδομένες τις ακραίες θέσεις που όλα αυτά τα χρόνια εκφράζει το ΔΝΤ, οι άγονες συγκρούσεις που η κυβέρνηση προκαλεί, βυθίζουν ακόμη περισσότερο την οικονομία και απομακρύνουν την ελπίδα για τη μείωση του δημοσίου χρέους. Τι άλλο πρέπει επιτέλους να συμβεί στη χώρα για να αποδεχτεί η κυβέρνηση ότι απέτυχε και να παραιτηθεί;».

Στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε το ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ και ξεναγήθηκε στην 5η μονάδα παραγωγής ρεύματος με φυσικό αέριο.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης δήλωσε ότι «στη Πελοπόννησο χτυπά πλέον η καρδιά δυο πολύ μεγάλων ενεργειακών έργων».

Προσέθεσε ότι, «για τα έργα αυτά, που είναι εξαιρετικά σύνθετα, συνεργάστηκαν πολύ αποτελεσματικά ο δημόσιος και ο ιδιωτικός φορέας και μάλιστα ελληνικές επιχειρήσεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί τα έργα δίνουν ώθηση στην τοπική και στην εθνική οικονομία, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, προστατεύουν το περιβάλλον και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Φεύγω από εδώ με τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να αφήσει πίσω της την κρίση και ιδιαίτερα αυτή την τελευταία περίοδο στην οποία μας οδήγησαν οι λανθασμένες αποφάσεις και οι χειρισμοί του 2015».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αργότερα θα συναντηθεί σε ξενοδοχείο της Τρίπολης με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024