
Θεατρικό δρώμενο για τη ζωή των ανθρώπων με νόσο Πάρκινσον
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου Πάρκινσον, η «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-κίνηση», διοργανώνει ένα θεατρικό δρώμενο με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τη νόσο. Το δρώμενο παρουσιάζει στιγμές της καθημερινότητας από την ζωή και τα συναισθήματα ενός ανθρώπου με νόσο Πάρκινσον και προτρέπει τους ασθενείς να κινηθούν με την υποστήριξη της οικογένειάς τους και των κοινοτήτων της «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-κίνηση».
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου Πάρκινσον (11/4), η «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-κίνηση», διοργανώνει ένα θεατρικό δρώμενο με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τη νόσο. Το δρώμενο παρουσιάζει στιγμές της καθημερινότητας από την ζωή και τα συναισθήματα ενός ανθρώπου με νόσο Πάρκινσον και προτρέπει τους ασθενείς να κινηθούν με την υποστήριξη της οικογένειάς τους και των κοινοτήτων της «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-κίνηση».
Το δρώμενο παρουσιάζεται από την εθελοντική Θεατρική Ομάδα 510 και είναι βασισμένο στο σωματικό θέατρο και τον δομημένο αυτοσχεδιασμό.
Μέσα από έρευνα, προσωπικές εμπειρίες και ιατρικές συμβουλές, οι ηθοποιοί δομούν μια performance που «συστήνει» στο ευρύ κοινό τη νόσο και τις δυσκολίες της και προτρέπει τους ασθενείς να διατηρήσουν τη θέλησή τους να «κινηθούν μαζί μας», για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Το δρώμενο #KinisouMaziMas θα λάβει χώρα στον πεζόδρομο της Πλατείας Κοραή, το Σάββατο 9 Απριλίου και ώρα 11:00 με 14:00.
Η νόσος Πάρκινσον δεν είναι μόνο τρέμουλο. Είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων που επηρεάζει την κίνηση, το συναίσθημα και την σκέψη. Αφορά όλες τις ηλικίες, ακόμα και νέους στην παραγωγική ηλικία, θέτοντας σε κίνδυνο την εργασία τους.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας AbbVie.
health.in.gr
- Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: 235 αγωγές κατά κυβερνήσεων σε πέντε χώρες από το 2010
- Ρωσικός πύραυλος σκοτώνει 10 άτομα σε έκθεση αμυντικών συστημάτων – Δεν έπρεπε να γίνει ποτέ λέει ο Ζελένσκι
- Ο Ραζνάτοβιτς «έστειλε» τον Μάριο Χεζόνια στους Καβαλίερς
- Η Cardi B υποστηρίζει ότι δεν θα μείνει για πάντα ελεύθερη και ο λόγος είναι ένας
- Καλλιθέα: Την ξυλοκόπησε άγρια επειδή δεν ήθελε να κρατήσει το παιδί – Τι κατέθεσε η 37χρονη
- Πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο στην Πάρνηθα
