
Συνεργασία υπουργείου Εργασίας με Παιδικά Χωριά SOS για προσφυγόπουλα
Πρόγραμμα στέγασης και φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων σε δομές του υπουργείου Εργασίας σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες υλοποιείται σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με πρωτοβουλία της Θ.Φωτίου. Βάσει του μνημονίου συνεργασίας θα προσφέρονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης σε 40 ασυνόδευτους πρόσφυγες, των οποίων τα αιτήματα στέγασης εκκρεμούν.
Πρόγραμμα στέγασης και φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων σε δομές του υπουργείου Εργασίας σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες αποφασίστηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου.
Ανάμεσα και στους 3 φορείς υπογράφθηκε μνημόνιο συνεργασίας με το οποίο θα προσφέρονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης σε 40 ασυνόδευτους ανήλικες πρόσφυγες, των οποίων τα αιτήματα στέγασης εκκρεμούν.
Το υπουργείο και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, θα προσφέρουν τη διαμονή, τη σίτιση και την νομική κάλυψη για την επανασύνδεση των παιδιών με τις οικογένειές τους και τα Παιδικά Χωριά SOS, μέσω δωρεάς από τη Διεθνή τους Ένωση, θα προσφέρουν το σύνολο της μισθοδοσίας και των εισφορών του επιστημονικού και ψυχοπαιδαγωγικού προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία των ξενώνων.
Η έναρξη του προγράμματος είναι άμεση και η συμφωνία έχει εξάμηνη διάρκεια που μπορεί να επεκταθεί για άλλους 6 μήνες και για άλλες κρατικές δομές, που βρίσκονται εντός Αττικής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μηχανή με 170χλμ/ώρα
- Κυψέλη: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τις ρωγμές σε σπίτια – «Δεν ξέρουμε αν υπάρχει στατική επάρκεια ή όχι»
- Έκθεση – καμπανάκι για το ελαιόλαδο: Απώλειες και αβεβαιότητα
- Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ζοέλ Ρόκα! (vid, pic)
- Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο το 10% των διανυκτερεύσεων από ημεδαπούς
- «Η Νταϊάνα θα ήταν συντετριμμένη»: Αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σε Γουίλιαμ και Χάρι – «Τέσσερα χρόνια ξένοι»


