
Λαγκάρντ: Προτεραιότητα η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
Οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα συνεχίζονται με καλή πίστη δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρ.Λαγκάρντ στο Bloomberg, λίγο πριν από τη συνάντησή της με την Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Η ίδια τόνισε ότι στόχος του ΔΝΤ παραμένει η αποκατάσταση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας, μέσω μεταρρυθμίσεων και διασφάλισης της βιωσιμότητας του χρέους. «Τα νούμερα πρέπει να βγαίνουν» επανέλαβε δε σχετικά με το πρόγραμμα.
Οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα συνεχίζονται με καλή πίστη και οι στόχοι του προγράμματος παραμένουν οι ίδιοι, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Bloomberg, λίγο πριν από τη συνάντησή της με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.
Η Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους παραμένει προτεραιότητα για το Ταμείο.
Όπως επισήμανε, στόχος του ΔΝΤ παραμένει η αποκατάσταση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας, μέσω μεταρρυθμίσεων και διασφάλισης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Ερωτηθείσα αν το ΔΝΤ είναι διατεθειμένο να συμφωνήσει σε έναν χαμηλότερο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος για την Ελλάδα, η κυρία Λαγκάρντ απάντησε ότι «ο λογαριασμός πρέπει να βγαίνει».
Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης είχε δηλώσει ότι «με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να κλείσει και το ζήτημα της βιωσιμότητας του μακροχρόνιου χρέους της Ελλάδας». Ο ίδιος τόνισε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει στις 22 Απριλίου.
- Σταθάκης: Έως το 2022 το χρέος είναι βιώσιμο, μετά το ξανασυζητάμε
- Συνάντηση Λαγκάρντ – Μέρκελ για την Ελλάδα
- Βάιντμαν: «Κλειδί» στα προγράμματα διάσωσης το ΔΝΤ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 114-102 παρ. (96-96 κ.δ): Δυσκολεύτηκε, αλλά έκανε το 1-0
- Έμπολα: ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδάς ανακοίνωσαν κοινά μέτρα προστασίας
- Προχωρά σε τηλεφωνικές κλήσεις η ΑΑΔΕ για χρέη – Τι πρέπει να προσέξετε
- Ελβετία: Τρομοκρατική ενέργεια για την αστυνομία η επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό
- Εξαφανίστηκε 17χρονη από χώρο φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη
- Κουφονικολάκου για ΕΛΑΣ: Διαφανή τα οικονομικά και προσβάσιμα σε όλους – Ο κ. Γεωργιάδης να μας φέρει το φάκελο για τα χρέη των 530 εκατ. ευρώ της ΝΔ
