Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα χαρτιά έχει μείνει η δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων

Στα χαρτιά έχει μείνει η δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων

Μετέωροι έχουν μείνει οι συμπολίτες μας χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες για δωρεάν περίθαλψη. Σύμφωνα με καταγγελία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, στις 18 Μαρτίου το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» απέστειλε επιστολή σε πολίτη ζητώντας του πληρώσει τα νοσήλια από επέμβαση που έγινε το 2014, διαφορετικά εντός δεκαπέντε ημερών το χρέος θα μεταφερθεί στην εφορία.

Μετέωροι έχουν μείνει οι συμπολίτες μας χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες για δωρεάν περίθαλψη. Σύμφωνα με καταγγελία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, στις 18 Μαρτίου το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» απέστειλε επιστολή σε ανασφάλιστο πολίτη ζητώντας του πληρώσει τα νοσήλια από επέμβαση που έγινε το 2014, διαφορετικά εντός δεκαπέντε ημερών το χρέος θα μεταφερθεί στην εφορία.

Σύμφωνα με το ΜΚΙ Ελληνικού, τον Νοέμβριο του 2014 που έγινε η επέμβαση (ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής) βάσει του νόμου για τους ανασφάλιστους, που είχε ψηφιστεί από τον Αύγουστο του 2014, έπρεπε η περίπτωση του ασθενούς να εξεταστεί από τριμελή επιτροπή και ως ανασφάλιστος να μην χρεωθεί.

«Η τριμελής επιτροπή δεν συνεδρίασε ποτέ, όπως άλλωστε έχει συμβεί και στις περισσότερες περιπτώσεις ανασφάλιστων πολιτών που έχουν βρεθεί στην ίδια δυσάρεστη θέση» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι, πριν από ένα μήνα ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τους ανασφάλιστους ασθενείς, σύμφωνα με τον οποίο μόνο το ΑΜΚΑ αρκεί κατά την εισαγωγή στο νοσοκομείο για να μην χρεωθεί ο ασθενής. Ωστόσο, και αυτός ο νόμος δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή γιατί δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. Επομένως ισχύει ο νόμος του 2014 με τις τριμελείς επιτροπές.

Συνεπώς το ΜΚΙ Ελληνικού διερωτάται βάσει ποιού νόμου νοσηλεύονται τελικά οι ανασφάλιστοι ασθενείς και τι γίνεται με τις τριμελείς επιτροπές. Επίσης, προειδοποιεί ότι θα απαιτήσει την διαγραφή του παραπάνω οφειλόμενου ποσού και θα διεκδικήσει από την κυβέρνηση μια συνολική λύση για την περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024