Αύξηση 11,9% στις παγκόσμιες πωλήσεις της Volvo για το α΄ τρίμηνο
Η σουηδική φίρμα κλείνει το α΄τρίμηνο της χρονιάς με μεγέθη που δημιουργούν μια γερή βάση για την επίτευξη του στόχου της για νέο ρεκόρ πωλήσεων -και- το 2016.
Ισχυρό ξεκίνημα για τη σουηδική φίρμα το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς οπότε διέθεσε 120.591 αυτοκίνητα, μέγεθος αυξημένο κατά 11,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Αναφορικά με τις επιδόσεις των επιμέρους αγορών για το τρίμηνο, η Volvo διέθεσε 49.286 αυτοκίνητα στη γηραιά ήπειρο, μέγεθος αυξημένο κατά 13,9% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στις ΗΠΑ οι συνολικές πωλήσεις της σουηδικής φίρμας ανήλθαν σε 16.361 μονάδες, εμφανίζοντας αύξηση 19,2%.
Αντίστοιχα δυναμικός ήταν και ο τελευταίος μήνας του α΄τριμήνου, Μάρτιος, οπότε η Volvo αύξησε τις πωλήσεις της κατά 11,5% διαθέτοντας συνολικά 52.279 αυτοκίνητα.
Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της σουηδικής φίρμας στις βασικές αγορές της, στις ΗΠΑ, η σουηδική φίρμα αύξησε τις πωλήσεις της κατά 15,9% τον Μάρτιο καταγράφοντας άνοδο για ένατο συνεχή μήνα. Στην Ευρώπη το ποσοστό αύξησης των πωλήσεών της φίρμας τον Μάρτιο διαμορφώθηκε σε 13,1%, ενώ στην Κίνα σε 13,9%.
Στις ΗΠΑ το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις μοντέλο της Volvo για τη συγκεκριμένη περίοδο αναδείχθηκε το νέο XC90, ενώ στην Ευρώπη best-seller ήταν το XC60 με το XC90 να εμφανίζει όμως την μεγαλύτερη δυναμικότητα ως προς το ρυθμό αύξησης των πωλήσεών του.
auto.in.gr
- Marfin: Απολογούνται οι δύο 42χρονοι, αναμένεται η έκδοση της 46χρονης – Πού στρέφονται οι έρευνες
- Μόνο φάρμακα και βρεφικά γάλατα από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία υποχρεωτικά
- Συνταγή: Καλοκαιρινά γεμιστά
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά περιοχές της χώρας
- Το εκλογικό δίπολο του ΠΑΣΟΚ, η «σκιώδης» κυβέρνηση και η ΔΕΘ
- Γιατί έχουμε λιγούρες τόσο συχνά και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό
- Καιρός: Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και 36άρια – Πού θα βρέξει το απόγευμα
- Παιδιά και βιβλία: Έχει σημασία τι διαβάζουν ή απλώς να διαβάζουν;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)















































![Το Ιράν απέτυχε στο Μνημόνιο Κατανόησης λέει ο Τραμπ – Θα τους χτυπήσουμε σκληρά σήμερα και αύριο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-09T052104Z_1675988392_RC2Z9MAZW6JT_RTRMADP_5_USA-TRUMP-1-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442