Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι μισοί Βέλγοι θέλουν κλείσιμο συνόρων μετά τις επιθέσεις

Οι μισοί Βέλγοι θέλουν κλείσιμο συνόρων μετά τις επιθέσεις

Το μούδιασμα και την αντανακλαστική στροφή σε μέτρα «αναδίπλωσης» μετά τις επιθέσεις της 22ης Μαρτίου καταγράφει δημοσκόπηση στο Βέλγιο: Οι μισοί κάτοικοι εμφανίζονται να θεωρούν ότι κλείσιμο συνόρων σε πρόσφυγες θα συνέβαλε στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας -την ώρα που ο βασικός καταζητούμενος για τα χτυπήματα παράμενει σε φυγή.

Το μούδιασμα και την αντανακλαστική στροφή σε μέτρα «αναδίπλωσης» μετά τις επιθέσεις της 22ης Μαρτίου καταγράφει έρευνα στο Βέλγιο: Οι μισοί κάτοικοι εμφανίζονται να θεωρούν ότι κλείσιμο συνόρων θα συνέβαλε στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας -την ώρα που ο βασικός καταζητούμενος για τα χτυπήματα παράμενει σε φυγή.

Σε έρευνα που δημοσιεύει την Παρασκευή η Soir, και που διενεργήθηκε από το κέντρο «Ceci n’est pas une crise», το 50% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την άποψη ότι «το κλείσιμο των συνόρων σε πρόσφυγες», όπως αναφέρει η εφημερίδα, «είναι καλό μέτρο για να εμποδιστούν τρομοκρατικά χτυπήματα στο Βέλγιο».

Εξίσου καχύποπτο εμφανίζεται μεγάλο τμήμα των ερωτηθέντων απέναντι στους μουσουλμάνους εν γένει: Τέσσερις στους δέκα, γράφει η εφημερίδα, θεωρούν «μάλλον συνεργό» τη μουσουλμανική κοινότητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι κεντρικοί δράστες των επιθέσεων, όπως και στην περίπτωση του Παρισιού, είχαν γαλλική ή βελγική υπηκοότητα.

Η έρευνα καταγράφει επίσης και την έντονη ανησυχία των Βέλγων: Τρεις στους δέκα δηλώνουν ότι αποφεύγουν χώρους μεγάλων συγκεντρώσεων ενώ σχεδόν οκτώ στους δέκα θεωρούν πως θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις.

Ο υπεύθυνος για την έρευνα Μπενουά Σόιερ υποστηρίζει πως τα ευρήματα δείχνουν ότι η βελγική κοινωνία είναι διασπασμένη μεταξύ «ενός τμήματος έτοιμου για μία ανοικτή κοινωνία και ενός άλλου που τάσσεται υπέρ μίας κλειστής κοινωνίας με περισσότερους ελέγχους και τείχη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024