Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον Πειραιά θέλουν οι πρόσφυγες που έφυγαν από το hotspot Χίου

Τον Πειραιά θέλουν οι πρόσφυγες που έφυγαν από το hotspot Χίου

To hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο εγκατέλειψαν εκατοντάδες πρόσφυγες, που, υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας, κατευθύνθηκαν στο λιμάνι. Στο μεταξύ, αρνούνται να μείνουν στις σκηνές οι 210 πρόσφυγες που έφθασαν στον Κατσικά Ιωαννίνων. Εξίσου αρνητικοί να εγκαταλείψουν τον Πειραιά και οι εκεί πρόσφυγες.

To hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο εγκατέλειψαν μαζικά το μεσημέρι της Παρασκευής εκατοντάδες πρόσφυγες, που, υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας, κατευθύνθηκαν στο λιμάνι, δηλώνοντας ότι θέλουν να πάνε στον Πειραιά.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, άντρες, γυναίκες και παιδιά, με όλα τα υπάρχοντά τους, άνοιξαν τα συρματοπλέγματα και, χωρίς να συναντήσουν εμπόδιο από την αστυνομική δύναμη της ΒΙΑΛ, απομακρύνθηκαν από τον χώρο.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Γιατροί του Κόσμου αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το κέντρο φιλοξενίας της Χίου, καθώς τα γραφεία τους υπέστησαν ζημιές χιλιάδων ευρώ από τα επεισόδια, ενώ την ίδια απόφαση έλαβε και ο Ερυθρός Σταυρός, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Πολίτης της Χίου.

Εκτιμάται ότι στον χώρο, όπου το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκε ένταση, έχουν απομείνει οι μισοί από τους περίπου 1.650 πρόσφυγες που φιλοξενούνταν εκεί.

Στο μεταξύ, έκρυθμη είναι η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων, καθώς οι 210 πρόσφυγες που έφθασαν αργά χθες το βράδυ εκεί αρνούνται να μείνουν στις σκηνές.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τη νύχτα επέστρεψαν στα τέσσερα λεωφορεία που τους μετέφεραν και προξένησαν ζημιές στα καθίσματα. Οι οδηγοί τους προτίθενται να υποβάλουν μήνυση σε βάρος τους.

Ασφυξία και στον Πειραιά, όπου οι πρόσφυγες και μετανάστες εμφανίζονται απρόθυμοι να εγκαταλείψουν το χώρο.

Μόλις δύο πούλμαν με 58 μετανάστες και πρόσφυγες αναχώρησαν το μεσημέρι από το λιμάνι για το κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024