Για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει μίλησε ο Νίκος Φίλης
Σε ένα πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Παιδείας, Νίκος Φίλης, για να απαντήσει σε αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα και σχόλια που τον εμφάνιζαν να «κοιμάται» στα έδρανα της Βουλής.
Σε ένα πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Παιδείας, Νίκος Φίλης, για να απαντήσει σε αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα και σχόλια που τον εμφάνιζαν να «κοιμάται» στα έδρανα της Βουλής.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στον Κόκκινο» ο κ. Φίλης είπε: «Χθες είδα σε ορισμένα blog μία φωτογραφία από τη Βουλή … όπου με εμφάνιζε να έχω κλειστά τα μάτια, λέγοντας “κοιμάται ο Φίλης στη Βουλή”. Θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση, μία δημοσιοποίηση, είναι αλήθεια με κάποια δυσκολία, αλλά αναγκάζομαι. Γνωρίζουν πάρα πολλοί φίλοι -δεν το γνωρίζει η κοινή γνώμη και δεν οφείλει να το γνωρίζει, αλίμονο- ότι έχω ένα πρόβλημα υγείας, λέγεται κλινική άπνοια. Κοιμάμαι με μηχανική υποστήριξη. Υπάρχουν στιγμές, όχι πάντα, όπου βαραίνω, δεν κοιμάμαι, κλείνω τα μάτια.
Είναι λυπηρό ένα πρόβλημα υγείας να αποτελεί αντικείμενο “τρολαρίσματος”. Εγώ δέχομαι να γίνομαι πολιτικός στόχος για πολιτικές μου απόψεις – και γίνομαι, από πολλές πλευρές. Ακόμα και ένα μήνυμα που έβγαλα για την 25η Μαρτίου, μήνυμα ενότητας και έξαρσης της αξίας του εκπαιδευτικού και της Παιδείας στη διαμόρφωση της εθνικής και κοινωνικής συνείδησης, αποτέλεσε αντικείμενο επίθεσης, από ακραίους κύκλους, κυρίως εκκλησιαστικούς αλλά και από τη ΝΔ, κύκλους ξενοφοβικούς και της νεο-εθνικοφροσύνης. Τα δέχομαι αυτά, είναι στο πολιτικό παιχνίδι. Αριστερός είμαι, να συγκρουστούμε για ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα.
Αλλά ένα ζήτημα υγείας να παίρνει το χαρακτήρα μίας προσωπικής επίθεσης, είναι λίγο προκλητικό. Αναγκάζομαι να το πω δημόσια, το έχω ξαναπεί. Δεν θα ήθελα να συνεχιστεί περαιτέρω η συζήτηση αυτή … είναι λυπηρό … δείχνει και την αδυναμία πολιτικών επιχειρημάτων των αντιπάλων», κατέληξε ο κ.Φίλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Απέκτησε η Κίνα το σημαντικότερο μηχάνημα του κόσμου; Η ASML και η γεωπολιτική των ημιαγωγών
- Ο Τραμπ και η FIFA δημιούργησαν… δεδικασμένο στο Μουντιάλ: Αγγλία και Γαλλία ετοιμάζουν εφέσεις για κάρτες σε παίκτες τους
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Η’)
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
- Αποθέωση για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν – Οι πρώτες αντιδράσεις
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442