Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυξάνεται η διαρροή τουριστών προς μη αδειοδοτημένα καταλύματα λένε οι ξενοδόχοι Αττικής

Αυξάνεται η διαρροή τουριστών προς μη αδειοδοτημένα καταλύματα λένε οι ξενοδόχοι Αττικής

Καμπανάκι κινδύνου για τη «σταθερή διαρροή» επισκεπτών προς μη αδειοδοτημένα και μη φορολογούμενα τουριστικά καταλύματα κρούει η Ένωση Ξενοδόχων Αθήνας-Αττικής. Η πορεία των πληροτήτων στα ξενοδοχεία της Αθήνας – Αττικής εμφανίζεται πτωτική από το Φθινόπωρο 2015 έως και τον Φεβρουάριο 2016, επισημαίνει, επαναλαμβάνοντας ότι θα έπρεπε να έχει ήδη θεσμοθετηθεί, ένα νέο νομοθετικό, θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο, που να μην δημιουργεί στην αγορά συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Καμπανάκι κινδύνου για τη «σταθερή διαρροή» επισκεπτών προς μη αδειοδοτημένα και μη φορολογούμενα τουριστικά καταλύματα κρούει η Ένωση Ξενοδόχων Αθήνας-Αττικής.

Η πορεία των πληροτήτων στα ξενοδοχεία της Αθήνας – Αττικής εμφανίζεται πτωτική από το Φθινόπωρο 2015 έως και τον Φεβρουάριο 2016, επισημαίνει, επαναλαμβάνοντας ότι θα έπρεπε να έχει ήδη θεσμοθετηθεί, ένα νέο νομοθετικό, θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο, που να μην δημιουργεί στην αγορά συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, η νέα χρονιά, ακολούθησε μια σταθερά φθίνουσα πορεία από το φθινόπωρο, με μείωση της πληρότητας -3,8% τον μήνα Σεπτέμβριο, -6,1% τον μήνα Οκτώβριο και -4.,% τον Νοέμβριο.

Όπως τονίζεται από την Ένωση, ακολούθησε ένα «μουδιασμένο» εορταστικό δίμηνο (Δεκεμβρίου 2015 – Ιανουαρίου 2016) και ο Φεβρουάριος «έκλεισε» με οριακή μεν, μείωση δε, – 1,2% στις πληρότητες.

H σύγκριση των δεδομένων των πληροτήτων των ξενοδοχείων του 2014, 2015 και των πρώτων μηνών του 2016 με τα αντίστοιχα στοιχεία των διεθνών αφίξεων στον Αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος, φανερώνουν σταθερή «διαρροή» επισκεπτών προς μη αδειοδοτημένα και μη φορολογούμενα «τουριστικά» καταλύματα, σημειώνει η ΕΞΑΑΑ.

«Στα στοιχεία», όπως τονίζεται, «παρατηρείται ξεκάθαρα πώς από το 2014 και μετά, η ψαλίδα μεταξύ διεθνών αφίξεων στο Ελ. Βενιζέλος και αφίξεων στα ξενοδοχεία ανοίγει επικίνδυνα, ενώ από τον Σεπτέμβριο 2015, οι αποκλίσεις παρουσιάζουν εντυπωσιακή επιδείνωση. Ακόμα πιο ανησυχητική, είναι η σύγκριση αυτή, από τον Φεβρουάριο του 2015 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016».

Από την πλευρά της, η ΕΞΑΑΑ, εκ νέου τονίζει ότι θα έπρεπε να έχει ήδη θεσμοθετηθεί, ένα νέο νομοθετικό, θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο, που να μην δημιουργεί στην αγορά συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος του νόμιμου και αδειοδοτημένου τομέα και συγχρόνως να εξασφαλίζει τα δημόσια έσοδα και την ασφάλεια των επισκεπτών.

Στην ανακοίνωση της η ΕΞΑΑΑ τονίζει, «πως τα παραπάνω στοιχεία γεννούν έντονη ανησυχία, ιδιαίτερα καθώς συνδυάζονται με τα πρόσφατα αρνητικά γεγονότα στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, με τις δυσάρεστες εικόνες σε Πειραιά και Ειδομένη, με θέματα αστυνόμευσης και επιδεινούμενης παραβατικότητας στην πόλη κ.ά».

» Παρατηρούμε πως τα γεγονότα, επιδρούν αρνητικά στην ροή των κρατήσεων για τους επόμενους μήνες και στην κρουαζιέρα, φανερώνοντας γι’ άλλη μια φορά την ευαισθησία που χαρακτηρίζει τον κλάδο του Τουρισμού».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024