Δύο πρόσφυγες που ζουν υπό περιορισμό στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης «με αστυνομική συνοδεία και δεμένοι με χειροπέδες», καταγγέλλει η οργάνωση Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε ερώτηση εργαζόμενων του νοσοκομείου προς τους αστυνομικούς που τους συνόδευαν η απάντηση ήταν «είναι δεμένοι επειδή είναι κρατούμενοι»» αναφέρει η οργάνωση με ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης:

«Με ποιου εντολή μεταφέρθηκαν με αστυνομική συνοδεία και σιδηροδέσμιοι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι στο νοσοκομείο; Ποιο καθεστώς διέπει την παραμονή των προσφύγων και μεταναστών σήμερα στο νησί μας; Είναι φιλοξενούμενοι ή κρατούμενοι; Αν είναι φιλοξενούμενοι, ποια είναι τα δικαιώματά τους;» συνεχίζει το κείμενο.

Από την πλευρά της, η συντονίστρια του hot spot της Μόριας Ανθή Καραγγελή χαρακτήρισε απαράδεκτη τη μεταφορά προσφύγων με χειροπέδες, δήλωσε πάντως άγνοια για το περιστατικό.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υποστήριξαν πως η καταγγελία θα ελεγχθεί, «προς το παρόν όμως διευκρινίζεται πως με χειροπέδες μεταφέρεται ασθενής μόνο αν είναι επιθετικός και επικίνδυνος για τον εαυτό του ή τους άλλους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ