Αντίθετοι με τη μετατροπή των hotspots σε κέντρα κράτησης οι «Γιατροί του Κόσμου»
Την αντίθεσή τους στη μετατροπή των hotspots στα νησιά σε κέντρα κράτησης εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι «Γιατροί του Κόσμου». Ωστόσο, ανακοινώνουν ότι δεν θα αναστείλουν τις ιατρικές παρεμβάσεις τους σε Χίο και Λέσβο.
Την αντίθεσή τους στη μετατροπή των hotspots στα νησιά σε κέντρα κράτησης εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι «Γιατροί του Κόσμου». Ωστόσο, ανακοινώνουν ότι δεν θα αναστείλουν τις ιατρικές παρεμβάσεις τους σε Χίο και Λέσβο.
Οι «Γιατροί του Κόσμου» εκφράζουν την ανησυχία τους τόσο για τους άμεσους κινδύνους που θα έχει αυτή η ενέργεια για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των προσφύγων, όσο και για «τις συνθήκες άδικης κράτησης που αυτή συνεπάγεται».
Ωστόσο, επισημαίνουν ότι είναι καθήκον τους να μην αναστείλουν τις ιατρικές παρεμβάσεις τους στα hotspots σε Λέσβο και Χίο, «αλλά αντιθέτως να συνεχίσουν να στηρίζουν το συγκεκριμένο πληθυσμό ο οποίος στερείται πρόσβασης σε βασικές ιατρικές υπηρεσίες».
Σπεύδουν να διευκρινίσουν, όμως, ότι «η συνέχιση της δράσης τους σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αποδοχή του νέου τρόπου λειτουργίας των προαναφερθέντων κέντρων, ο οποίος βασίζεται στον περιορισμό της ελευθερίας προσφύγων και μεταναστών».
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων