Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνούς φήμης καλλιτέχνες στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Διεθνούς φήμης καλλιτέχνες στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

...

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Τον Ιούνιο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποκτά ζωή μέσα από το πρόγραμμα Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο αφού μετατρέπεται σε έναν χώρο ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους φιλοξενώντας καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας.

Tο ΚΠΙΣΝ παρουσιάζεται στο σύνολό του, καθώς το κοινό θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να επισκεφθεί τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, όπως επίσης και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σε ολόκληρη την έκτασή του.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 23 έως και την Κυριακή 26 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Η καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος φέρει την υπογραφή της Λίμορ Τόμερ, Γενικής Διευθύντριας Συναυλιών και Διαλέξεων του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, ενώ η διεθνούς φήμης, πολυσχιδής καλλιτέχνης Λόρι Άντερσον, είναι προσκεκλημένη Καλλιτεχνική Διευθύντρια του προγράμματος. Επιπλέον, ο Robert Storr, Πρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Yale, θα επιμεληθεί και φέτος το εικαστικό πρόγραμμα του τετραημέρου, που θα περιλαμβάνει προβολές video-art.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ξεναγήσεις, συναυλίες, εγκαταστάσεις τέχνης και performances, και ένα παράλληλο πλούσιο εκπαιδευτικό και αθλητικό πρόγραμμα για παιδιά και οικογένειες, συμπεριλαμβανομένου του βραδινού αγώνα δρόμου SNF Run-Τρέχοντας προς το Μέλλον. Μέσα από το πολυδιάστατο αυτό πρόγραμμα για τέσσερις ημέρες και νύχτες το ΚΠΙΣΝ μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό, κοινό τόπο εξερεύνησης και πειραματισμού, όπου δημιουργοί και επισκέπτες, επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με όχημα τις τέχνες, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ποικίλες τοποθεσίες του έργου, καθώς το ΚΠΙΣΝ φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης μεταξύ ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών διεθνούς φήμης -κάποιοι από τους οποίους θα παρουσιάσουν το έργο τους για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό- και των δημιουργικών μεταξύ τους συνεργασιών.

Μερικοί από τους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις είναι οι εξής:
Η Λόρι Άντερσον, η πρωτοποριακή καλλιτέχνις και μουσικός θα παρουσιάσει μια βιωματική performance στους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ.

Ο ανατρεπτικός Σύρος μουσικός, Ομάε Σουλειμάν, θα δώσει μια συναυλία με ήχους συριακής folk μουσικής, εμπλουτισμένης με στοιχεία ποπ και punk.

Ο Αμερικανο-Ιρακινός μουσικός Αμίρ ΕλΣαφάρ, μαζί με το συγκρότημα Two Rivers Ensemble, θα παρουσιάσουν ένα μουσικό «ιδίωμα» της τζαζ, φιλτραρισμένο μέσα από τις μελωδίες της παραδοσιακής μουσικής του Ιράκ.

Οι Xylouris White, ο κρητικός μουσικός Γιώργος Ξυλούρης και ο αυστραλός Jim White, θα συνθέσουν μελωδίες από έναν φανταστικό κόσμο που δεν υπακούει σε καμιά μουσική νόρμα.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα με μία μοναδική συναυλία, ενώ μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων σχεδιάζονται σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών, μεταξύ των οποίων κορυφαία ονόματα της Ελληνικής τζαζ σκηνής θα παρουσιάσουν τις ιδιαίτερες μουσικές προσεγγίσεις τους.

Επίσης, για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στο ελληνικό κοινό το Water Passion, after St.Matthew ένα πρωτότυπο σύγχρονο κλασικό έργο του διεθνούς φήμης Κινέζου συνθέτη Tan Dun.

Οι φετινές εκδηλώσεις έρχονται σε συνέχεια του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε πέρσι τον Ιούνιο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το οποίο υποδέχτηκε περίπου 40.000 επισκέπτες. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο, και πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Κέντρο Πολιτισμού με κοινωνικό πρόσημο

To ΚΠΙΣΝ, ένα κέντρο πολιτισμού με κοινωνικό πρόσημο, αποτελεί παράδειγμα σύμπραξης ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό φορέα ξεκλειδώνοντας αίθουσες εκδηλώσεων και μεριμνώντας για τα άτομα με αναπηρία.

Σύμφωνα με τη μελέτη της εταιρείας The Boston Consulting Group που εκπονήθηκε για τους άξονες επίδρασης του ΚΠΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού υπολογίζεται ότι θα προσφέρει 140 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στο ΑΕΠ, θα δημιουργήσει 2.300 θέσεις πλήρους απασχόλησης και θα συνεισφέρει 19 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια φορολογικά έσοδα.

Σχεδιασμένο από τον ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, το ΚΠΙΣΝ θα στεγάσει την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Πλήθος εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων θα φιλοξενήσει το Κέντρο, με το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος να διατίθεται για θερινές προβολές ταινιών, αθλητικές δραστηριότητες, καλλιτεχνικές εκθέσεις. Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα σηκώσει αυλαία φιλοξενώντας, μεταξύ άλλων, ομιλίες, παιδικά εργαστήρια, «συναυλίες τσέπης» και η Εθνική Βιβλιοθήκη εκπαιδευτικά προγράμματα, λέσχες ανάγνωσης βιβλίων και μαθήματα υπολογιστών.

Τόσο η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) όσο και η Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος (ΕΒΕ) θα είναι πλήρως προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρία , παρέχοντας εξοπλισμό όπως ατομικές οθόνες με υπότιτλους στην ΕΛΣ και ψηφιοποιημένα κείμενα στην ΕΒΕ.

H Εθνική Λυρική Σκηνή, που φιλοδοξεί να δώσει βήμα σε νέες καλλιτεχνικές δυνάμεις, θα προσφέρει μέσα από την Εναλλακτική Σκηνή εκδηλώσεις που προσανατολίζονται προς την προσέλκυση των νέων.

entertainment.in.gr

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024