Αν και χαρακτήρισε το ζήτημα τριτεύον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας δήλωσε ότι ό ίδιος προσωπικά δεν θα είχε αντίρρηση να λάβει η ΠΓΔΜ το όνομα «Μακεδονία».

«Το ζήτημα είναι τριτεύον. Πρέπει να υπάρξει λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν. Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για το ‘Βόρεια Μακεδονία’ ή το ‘Σλαβομακεδονία’. Το ‘Μακεδονία’ δεν θα το απέρριπτα προσωπικά» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στα Παραπολιτικά.

Παράλληλα, ο κ. Μπαλαούρας υπεραμύνθηκε της παρουσίας του Γιάννη Μουζάλα στη θέση του.

Τέλος, ο κ. Μπαλαούρας διαφώνησε με την πρόταση του Δημήτρη Μάρδα περί επενδύσεων από σύρους πρόσφυγες, λέγοντας πως «πρέπει να προσέχουμε όλοι και κυρίως οι υπουργοί τι λέμε, πότε το λέμε και κυρίως γιατί το λέμε».

Αντίδραση ΝΔ

Μετά τη δήλωση Μπαλαούρα, η ΝΔ, με ανακοίνωσή της, καλεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση.

«Έτσι υποσκάπτεται η εθνική γραμμή» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημειώνει ότι η δήλωση του κ. Μπαλαούρα έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη πρόσφατη δήλωση του κ. Μουζάλα.

«Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν προβεί στις ίδιες και ακόμη χειρότερες δηλώσεις. Και μάλιστα σε στιγμές που βρίσκονταν σε εξέλιξη κρίσιμες διπλωματικές μάχες» προσθέτει η Συγγρού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ