Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLC Coupe 2016: Το νέο coupe SUV «αστέρι»

Mercedes-Benz GLC Coupe 2016: Το νέο coupe SUV «αστέρι»

Η γερμανική φίρμα συστήνει από την έκθεση της Νέας Υόρκης την νέα δυναμικότερη έκδοση αμαξώματος της GLC που υιοθετώντας coupe σχεδίαση και μια σειρά από διαφορετικά χαρακτηριστικά θα αναλάβει να αναδείξει την σπορ πλευρά του μεσαίου SUV.


Τη δεύτερη coupe SUV πρότασή της προσθέτει στην γκάμα της η Mercedes-Benz από την έκθεση της Νέας Υόρκης όπου παρουσιάζει την GLC Coupe.

Ακολουθώντας τα σχεδιαστικά πρότυπα της μεγαλύτερης GLE Coupe, η CLC Coupe υιοθετεί μια δυναμικότερη εμφάνιση η οποία «ξεκινά» από το μπροστινό τμήμα όπου κυριαρχεί η χαρακτηριστική «μονή» σπορ γρίλια της γερμανικής φίρμας και οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα.

Το σχεδιαστικό «επίκεντρο» της νέας έκδοσης αμαξώματος αποτελεί η γραμμή οροφής της οποίας το «τόξο» επιμηκύνεται καταλήγοντας με χαρακτηριστικό coupe τρόπο στο πίσω τμήμα. Εκεί μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει ένα σετ κομψότερων φωτιστικών σωμάτων ενώ την εικόνα συμπληρώνουν η διπλή απόληξη της εξάτμισης, ο νέος αεροδυναμικός διαχύτης, το ενσωματωμένο spoiler στην θύρα του πορτ μπαγκάζ και οι τροχοί των 19 ιντσών. Εκτός από την πιο αθλητική εμφάνισή της η σχεδίαση της coupe έκδοσης της CLC της εξασφαλίζει και ένα ιδιαίτερα χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή ο οποίος περιορίζεται σε 0,31.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη, η GLC Coupe έχει διαστάσεις 4,73 μ. μήκος, 1,6 μ. ύψος και μεταξονιο 2,87 μέτρων ενώ σε ό,τι αφορά την πρακτικότητά της το πορτ μπαγκάζ ξεκινά από τα 491 λίτρα και φτάνει έως τα 1.205 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Το εσωτερικό δεν απομακρύνεται από τα συνήθη σχεδιαστικά πρότυπα της Mercedes-Benz, διαθέτοντας σπορ καθίσματα και τη χαρακτηριστική οθόνη επτά ιντσών του infotainment στο κέντρο του ταμπλό, ενώ χαμηλότερα ξεχωρίζουν οι στρογγυλοί αεραγωγοί και η επιφάνεια αφής μέσω της οποίες είναι διαχειρίσιμες οι λειτουργίες του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Στο βασικό εξοπλισμό της CLC Coupe περιλαμβάνεται και η κάμερα οπισθοπορείας, ενώ στις προαιρετικές επιλογές περιλαμβάνονται οι συνήθεις πολυτελέστερες επιλογές για θερμαινόμενα καθίσματα, μεγαλύτερη οθόνη διάστασης 8,4 ιντσών αλλά και Head-up display.

Σε ό,τι αφορά τις επιλογές κινητήρων, η GLC Coupe θα είναι διαθέσιμη σε οκτώ συνολικά εκδόσεις, με τη βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση να εξοπλίζεται με τετρακύλινδρο diesel 170 ίππων και 400 Nm ροπής σε συνδυασμό με σύστημα τετρακίνησης. Ψηλότερα στην γκάμα η επίσης τετρακίνητη έκδοση πετρελαίου CLC 250 d αποδίδει 204 ίππους και 500 Nm ροπής ενώ εφαλτήριο για τις εκδόσεις βενζίνης θα αποτελεί η GLC 250 με ισχύ 211 ίππων και κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Το παρών στην γκάμα δίνει και η plug-in υβριδική έκδοση GLC 350 e 4Matic η οποία αποδίδει 320 ίππους, εμφανίζοντας παράλληλα εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 59 γρ./χλμ. μέγεθος που αποτελεί το χαμηλότερο στην κατηγορία του μοντέλου.

Για εκείνους με αδυναμία στις επιδόσεις η Mercedes-Benz, μαζί με τις παραπάνω εκδόσεις της CLC Coupe παρουσίασε και μια νέα έκδοση με την υπογραφή του Affaltercbach. Η «μικρή» AMG έκδοση GLC 43 4Matic Coupe εξοπλίζεται με τον διπλά υπετροφοφοτούμενο V6 των 367 ίππων o οποίος εγγυάται την επιτάχυνση του μεσαίου coupe SUV, από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

Όλες οι εκδόσεις κινητήρα της GLC Coupe με εξαίρεση την plug-in υβριδική που εφοδιάζεται με κιβώτιο επτά σχέσεων, εξοπλίζονται με το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων της Mercedes-Benz 9G Tronic. Επίσης σύμφωνα με τις συστάσεις της γερμανικής φίρμας περισσότερες εκδόσεις θα ακολουθήσουν το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς οπότε και θα ξεκινήσει την εμπορική του το νέο μοντέλο.

auto.in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024