Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Πειραιά 4.800 πρόσφυγες

Εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Πειραιά 4.800 πρόσφυγες

Σε 4.800 ανέρχονται οι πρόσφυγες που παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά. Δύο πλοία με 260 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Περίπου οκτώ πούλμαν έφτασαν στο λιμάνι προκειμένου να μεταφέρουν τους πρόσφυγες σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Κατερίνη. Ωστόσο από τους 260 πρόσφυγες που κατέφτασαν το πρωί στο λιμάνι, μόνο οι 100 δέχτηκαν να επιβιβαστούν στα πούλμαν.

Σε 4.800 ανέρχονται οι πρόσφυγες που παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά. Δύο πλοία με 250 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μετέφερε 241 άτομα από Λέσβο και 9 από Χίο.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε από Ρόδο, Κω, Κάρπαθο και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star 2» με 10 πρόσφυγες.

Περίπου οκτώ πούλμαν έφτασαν στο λιμάνι προκειμένου να μεταφέρουν τους πρόσφυγες σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Κατερίνη. Ωστόσο, από τους 260 πρόσφυγες που κατέφτασαν το πρωί στο λιμάνι, μόνο οι 100 δέχτηκαν να επιβιβαστούν στα πούλμαν. Οι υπόλοιποι αρνήθηκαν, φοβούμενοι ότι θα εγκλωβιστούν σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης μιλώντας την Τρίτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι οι χώροι που διαμένουν οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά δεν είναι οι κατάλληλοι και η συνεχής παραμονή των ανθρώπων αυτών εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους.

Προσθέτει ότι η Πολιτεία θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να μεταφέρει τους ανθρώπους αυτούς σεοργανωμένους χώρους, προκειμένου να μπορεί να υπάρχει ατομική υγιεινή, αφού ενόψει του καλοκαιριού αυξάνονται οι κίνδυνοι για θέματα υγείας και λόγω της ζέστης.

Λόγω των αυξημένων αναγκών θα διανέμει μερίδες φαγητού και ο στρατός, ενώ η διοίκηση του ΟΛΠ τοποθέτησε ήδη περισσότερες παροχές νερού.

Στο μεταξύ, άλλοι 129 πρόσφυγες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από το Λιμενικό, σε δυο περιστατικά στη Λέσβο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024