Εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Πειραιά 4.800 πρόσφυγες
Σε 4.800 ανέρχονται οι πρόσφυγες που παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά. Δύο πλοία με 260 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Περίπου οκτώ πούλμαν έφτασαν στο λιμάνι προκειμένου να μεταφέρουν τους πρόσφυγες σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Κατερίνη. Ωστόσο από τους 260 πρόσφυγες που κατέφτασαν το πρωί στο λιμάνι, μόνο οι 100 δέχτηκαν να επιβιβαστούν στα πούλμαν.
Σε 4.800 ανέρχονται οι πρόσφυγες που παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά. Δύο πλοία με 250 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μετέφερε 241 άτομα από Λέσβο και 9 από Χίο.
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε από Ρόδο, Κω, Κάρπαθο και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star 2» με 10 πρόσφυγες.
Περίπου οκτώ πούλμαν έφτασαν στο λιμάνι προκειμένου να μεταφέρουν τους πρόσφυγες σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Κατερίνη. Ωστόσο, από τους 260 πρόσφυγες που κατέφτασαν το πρωί στο λιμάνι, μόνο οι 100 δέχτηκαν να επιβιβαστούν στα πούλμαν. Οι υπόλοιποι αρνήθηκαν, φοβούμενοι ότι θα εγκλωβιστούν σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης μιλώντας την Τρίτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι οι χώροι που διαμένουν οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά δεν είναι οι κατάλληλοι και η συνεχής παραμονή των ανθρώπων αυτών εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους.
Προσθέτει ότι η Πολιτεία θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να μεταφέρει τους ανθρώπους αυτούς σεοργανωμένους χώρους, προκειμένου να μπορεί να υπάρχει ατομική υγιεινή, αφού ενόψει του καλοκαιριού αυξάνονται οι κίνδυνοι για θέματα υγείας και λόγω της ζέστης.
Λόγω των αυξημένων αναγκών θα διανέμει μερίδες φαγητού και ο στρατός, ενώ η διοίκηση του ΟΛΠ τοποθέτησε ήδη περισσότερες παροχές νερού.
Στο μεταξύ, άλλοι 129 πρόσφυγες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από το Λιμενικό, σε δυο περιστατικά στη Λέσβο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: Ποιοι θα ήταν υποψήφιοι αν γίνονταν τώρα εκλογές – Ποιος θα ήταν το φαβορί
- Οσεάν Ντοντάν: Κορυφαία τενίστρια έκανε αυξητική στήθους και άνοιξε Onlyfans (pics+vids)
- Καμπανάκι Ισραηλινού αναλυτή για Τουρκία: Πρώτη φορά μέλος του ΝΑΤΟ έχει δικό του στρατηγικό «οικοσύστημα»
- «Εύχομαι κανείς να μην περάσει αυτό που έπαθα»: Τι δήλωσε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης για την περιπέτεια της υγείας του
- Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]
- Τραμπ: Κατηγορεί για «προδοσία» τα ΜΜΕ που διερωτώνται για την υγεία του
- Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με τον Μόντε Μόρις (vid)
- Αυστρία: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πρώην μεγιστάνα Ρενέ Μπένκο για απάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)


















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442